Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

ÖZEL HABER: Başkan, şimdi de aile sorunlarına el attı!

ÖZEL HABER: Başkan, şimdi de aile sorunlarına el attı!

Beşiktaş Belediyesi, kadınların karşılaştıkları şiddet karşısında psikolojik destek alabilecekleri; aynı zamanda sosyal haklarını öğrenip atölyeler düzenleyebilecekleri Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi’ni 2020 senesinde hayata geçirdi. Kadınların yaşatacağı, üreteceği ve dönüştüreceği Merkez de kadınlara pek çok hizmet sunuluyor. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, merkezin açılışıyla ilgili olarak, "Kadınların susmadığı, özgürce haklarını aradığı, daha eşit, daha özgür bir Beşiktaş için kararlılıkla çalışmayı sürdüreceğiz." şeklinde konuşmuştu.

"Aile sorunlarını birlikte çözeceğiz"

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, 2023 yılında Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi'nde yeni bir hizmet başlattıklarını, "Aile sorunlarını birlikte çözmek için, Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezimizde yeni bir hizmet başlattık. Aile danışmanlığıyla sorunları aile sistemi içinde ele alacak, kadınların ve çocukların güvende hissettiği, desteklendiği bir toplumu hep birlikte inşa edeceğiz." ifadeleriyle duyurarak, şöyle konuştu:

"Değerli komşularım,

2020 yılında, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde Beşiktaş'a kazandırdığımız Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezimizin yeni danışmanlık hizmetini duyurmaktan mutluluk duyuyorum. 

Aile Danışmanlığı hizmeti, aile sistemine odaklanarak yaşanan sorunların ele alındığı ve aile üyelerinin sürece dahil edildiği bir danışmanlık hizmeti. Bu yeni danışmanlık hizmetiyle aile içi sorunların çözümüne destek olmayı ve toplumun sağlıklı ilişkiler kurmasını sağlamayı hedefliyoruz.

Randevu almak için 0212 319 42 42'yi arayıp 5022'yi tuşlayarak Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezimize ulaşabilirsiniz. 

Kadınların ve çocukların güvende hissettiği, desteklendiği bir toplum yaratmak için Beşiktaş'ta çalışmaya devam edeceğiz."

Şiddet gören kadınlar ile çocuklarına hukuki ve psikolojik destek

Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi, şiddet gören kadınların ve çocuklarının psikolojik destek, hukuki danışmanlık, istihdam ve sosyal haklarla ilgili destek alabilecekleri bir birim. Kadın Dayanışma Merkezi bir sığınma evi değil, sığınma evi öncesi ve sonrası kadınları ve çocuklarını psiko-sosyal açıdan destekleyen bir yaşam alanı olarak hizmet veriyor. Aynı zamanda bünyesinde 1 psikolog, 1 avukat ve istihdam bürosu personeli ile çalışıyor. İlçeye kazandırılan Kadın Dayanışma Merkezi’nin yapısı ve faaliyet alanları kurulmadan önce ciddi bir analiz ve araştırma kapsamı sonucunda katılımcılık esasına uygun olarak belirlendi. Bu kapsamda dayanışma merkezinde; Çocuk Oyun Alanı ve Çocuk Bostanı, Atölye ve Eğitim Salonları, STK’ların Kullanımına Açık Toplantı Salonu, Kadın Dayanışma Merkezi ve İstihdam Ofisi ve Kadınların kendine vakit ayırabileceği bir de Yalnızlık Odası bulunuyor.

"Kadınların maruz kaldıkları tüm şiddet biçimlerini sonlandırmak zorundayız"

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi hakkında aşağıdaki ifadeleri kullanmıştı:

‘’Değerli komşularım,

Ülkemizde hemen her gün, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dayalı şiddetin trajik sonuçlarına tanık oluyoruz. Pandemi döneminde de maalesef ev içi şiddette artış oldu. Kadınların, sırf kadın oldukları için maruz kaldığı tüm şiddet biçimlerini sonlandırmak zorundayız. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezimizi kentimize kazandırdık. Merkezimiz tamamen Beşiktaşlı kadınların talep ve beklentilerine göre, kadınlar için bir yaşam ve üretim alanı niteliğinde tasarlandı. Burası, şiddet gören kadınların ve çocuklarının psikolojik, hukuki, istihdam ve sosyal haklarla ilgili destek alabilecekleri, sığınma evi öncesi ve sonrasında onları psiko- sosyal açıdan destekleyen bir merkez. Beşiktaş Belediyesi olarak, hayatlarındaki zorlukları aşmaları, sorunları çözmeleri ve şiddetten korunmaları için kadınlara her anlamda destek olmak, bizim önceliğimizdir. Kadınların susmadığı, özgürce haklarını aradığı, daha eşit, daha özgür bir Beşiktaş için kararlılıkla çalışmayı sürdüreceğiz. Ve bu mücadeleyi hep birlikte vereceğiz!’’

Nasıl Destek Olabilirisiniz?

İlgi alanlarınızı, deneyimlerinizi, eğitim birikiminizi başka kadınlarla paylaşmak isterseniz kendi içeriklerinizi sunabilirsiniz. Komşularınıza, arkadaşlarınıza ve sevdiğiniz tüm kadınlara Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi’nden bahsedebilirsiniz.

Haber Videosu


Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık