Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

ÖZEL HABER: Akpolat'tan sıcak karşılama, Hoş geldin komşu!

ÖZEL HABER: Akpolat'tan sıcak karşılama, Hoş geldin komşu!

ABD yeni İstanbul Başkonsolosu Jonathan Henick, Ortaköy'de çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak, "İstanbul'la özdeşleşmiş bir manzara. Şehri ziyaret eden herkes mutlaka görmeli." ifadelerini kullandı.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu da, Twitter hesabından bir paylaşımda bulunarak, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

'"İstanbul'la özdeşleşmiş bir manzara. Şehri ziyaret eden herkes mutlaka görmeli."-JH Yeni Başkonsolosumuz Jonathan Henick'e "Hoş geldiniz" diyoruz! New York doğumlu Henick kendisini bir İstanbullu olarak görüyor, çünkü daha önce de İstanbul'da yaşadı.'

"Beşiktaş'ta komşumuz olmanızdan büyük memnuniyet duyacağız"

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, ""Sayın Başkonsolos Jonathan Henick İstanbul’a hoş geldiniz. Beşiktaş'ta komşumuz olmanızdan büyük memnuniyet duyacağız. Görüşmek üzere. Dear Consul General Mr. Jonathan Henick, welcome to Istanbul. We are very glad to have you as our neighbour in Beşiktaş. Hope to see you soon." ifadelerine yer verdi.

Başkonsolos Jonathan Henick

Kıdemli Dış Hizmetler memuru Jonathan Henick, ABD’nin İstanbul Başkonsolosu olarak görev yapmaktadır. İstanbul’a gelmeden önce Ulusal Savunma Üniversitesi Enformasyon ve Siber Uzay Fakültesi’nde ABD Dışişleri Bakanlığı Müşavirliği yaptı. Bundan evvel Orta Asya İşleri, Kamu Diplomasisi ve Basından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. Küresel Temas Merkezi (GEC) Koordinatör Yardımcısı Vekili olarak ABD hükümetinin Rusya, Çin ve İran kaynaklı dezenformasyonla mücadele etmeye ilişkin tüm çalışmalarının yönetilmesi ve koordine edilmesinde etkili rol aldı. Ayrıca, Uluslararası Enformasyon Programları Bürosu Kıdemli Koordinatör Yardımcısı ve Koordinatör Vekili olarak da görev yaptı. Güney ve Orta Asya İşleri Bürosu’nda, aralarında Afganistan, Pakistan ve Hindistan’ın da bulunduğu 13 ülkede ABD kamu diplomasisi faaliyetlerinin yürütülmesinden sorumlu Basın ve Kamu Diplomasisi Müsteşar Yardımcısı Vekili ve Direktörü olarak görev yaptı. Yurt dışında ise Türkiye’de Kamu Diplomasisi Müsteşarı olarak, Doğu Timor’da Elçi Müsteşar olarak ve Azerbaycan, Türkiye, Portekiz ve Özbekistan’da farklı mevkilerde görev aldı. George Washington Üniversitesi Medya ve Kamu Diplomasisi Fakültesi’nde Misafir Kamu Diplomasisi Görevlisi ve Misafir Öğretim Üyesi ve Honolulu, Hawaii’deki Doğu-Batı Merkezi’nde Misafir Araştırma Görevlisi ve Misafir Diplomat olarak çalıştı. ABD Dışişleri Bakanlığından aldığı bireysel Üstün Onur ödüllerinin yanı sıra, Kamu Diplomasisi Mezunlar Derneği Başarı Ödülü de almıştır. Aslen New Yorklu olan Jonathan Henick, Rusça, Portekizce, Türkçe ve Azerice bilmektedir. Hawaii Üniversitesi’nde siyaset bilimi alanında doktora almış, Columbia Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisans yapmıştır.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık