Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Mücadeleye omuz verdi

Mücadeleye omuz verdi

İstanbul Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bazı bölümleri, binanın depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle Seyrantepe ve Sarıyer’e taşındı. Şişli halkının ‘yerinde dönüşüm’ çağrılarına rağmen 122 yıldır hizmet veren 600 yatak kapasiteli Şişli Etfal’in ardında kocaman bir kaos kaldı.

2018 yılından beri taşınma bilmecesi süren Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yerine ne yapılacağı konusunda belirsizlik sürüyor. Hastane binası, 5737 Sayılı Vakıflar Kanunu kapsamında; Sultan Beyazıt Han Veli Vakfı’na devredilmişti.

"Şişli Etfal geri gelsin!"

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, basın toplantısını Twitter hesabında yaptığı paylaşım ile duyurdu. Keskin, "Şişli Etfal geri gelsin! İlçemizin en köklü sağlık kurumlarından Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kapatılmasını kabul etmiyoruz. Şişli Etfal için hakkını arayan tüm komşularımı dayanışmaya bekliyorum." ifadelerine yer verdi.

Başkan Akpolat'tan dayanışmaya destek!

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, kapatılan İstanbul Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi için Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde düzenlenen basın toplantısına, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ile birlikte katılarak dayanışmaya destek verdi. Başkan Akolat, yaptığı konuşmada aşağıdaki ifadeleri kullandı:

"Sevgili Şişli Belediye Başkanı değerli abim Muammer Keskin, mahalle muhtarlarımız, sivil  toplum kuruluşlarının çok değerli temsilcileri siyasi partilerimizin ilçe başkanları, çok kıymetli Beşiktaşlı ve Şişlili komşularımız, öncelikle bugün burda olmaktan sizlerin dayanışmasına omuz vermekten Beşiktaş halkı adına burda olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum.

Tabi hem başlangıçtaki kısa gösterimde hem kent konseyi başkanımızın hem Şişli Belediye Başkanımızın yaptığı açıklamaları dikkatle dinledim ve aslında, 122 yıllık tarihi olan, Kurtuluş Savaşı'na ve Balkan Savaşlarından ev sahipliği yapmış, sığınak görevi görmüş, çocuk hastanesi olarak kurulmuş, hem tarihi bir önemi olan bir hastaneden bahsediyoruz.

Trajikomik bir mesele aslında bir çok yönüyle. Deprem riski var diye toplantıya gelmeden önce Şişli Dayanışması üyeleriyle konuştuk. Sevgili Belediye Başkanımızla da biraz önce sohbetini ettik. Deprem riski var diyerek boşaltılmak istenen bir binaya İstanbul İş Sağlık Müdürlüğü taşınmak istiyor. Aslında bu meselenin, meseleyle neyin amaçlandığını çok net olarak ortaya koyan bir durum. Tabi toplumun ihtiyaçlarına, halkın acil ihtiyaçlarına cevap vermekten uzak, kentin dokusuna, tarihi değerlerine saygı duymayan bir anlayışla her alanda mücadele etmeye devam ediyoruz. Bu dayanışmayı büyütmeye çalışıyoruz.

Bugün geldiğimiz noktada, içinde bulunduğumuz durum, ekonomik kriz, onun vatandaş üzerindeki etkileri, yerel yönetimlerin tanımı her şey değişti. Bütün kavramlar değişti. Bizde yerel yöneticiler olarak bu süreçlerin tamamına sahip çıkmaya çalışıyoruz.

Beşiktaş, Şişli Etfal Hastanesi'nin kapatılmasından dolayı en çok etkilenen ilçelerden bir tanesi. Çünkü bizim ilçemizde de Sait Çiftçi Hastanemiz var. Maalesf Sait Çiftçi Devlet Hastanesi bu ihtiyacı karşılayamamakta. 24 saat acil servisi olmayan bir yer orası ve acil durumlarda hiç bir ihtiyaca cevap vermeyen bir hastane niteliğinde. Kapasitesi de buna uygun değil. Bunula ilgili biz Beşiktaş'ta toplantılarda, sivil toplum kuruluşlarıyla, muhtarlarımızla, siyasi partilerimizle bir araya gelip değerlendirmeler yapıyoruz. Kent konseyimiz de onlarında gündeminde var. Bir araya gelip, toplantılar yapıyoruz ve bununla da ilgili yapılması gereken bütün işleri, atılması gereken bütün adımları kendi içerimizde tanımlıyoruz. Bizim orda da Yıldız Teknik Üniversitesi'nin boşaltılması ve oraya yeniden bir imar planının uygulanması gibi şeyleri duyuyoruz. Olmayacağını temenni ediyoruz. 

Bu arada Şişli Etfal Hastanesi dahil olmak üzere diğer planladıkları bütün rant projelerinin karşısında olacağımızı ve (bir anlamda aslında bunlara nefeslerinin de yetmeyeceğini de bilerek,) bu micadeleye devam edeceğiz. Bu mücadeleye Beşiktaş halkı adına omuz vermeye devam edeceğiz. Şişli Etfal Dayanışması ile bundan sonraki bütün süreçlerde toplantılarda bir araya geleceğiz. Ben tekrar bu duygularla hepinize saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum."

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ile Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın basın toplantısında yaptığı konuşmayı, aşağıdaki videodan dinleyebilirsiniz.

Haber Videosu


Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık