Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Karla mücadele timi görev başında

Karla mücadele timi görev başında

Yurdu etkisi altına alan karlı ve soğuk hava dalgası kuvvetini adım adım artırıyor. Küresel tahmin sistemlerine göre soğuk hava sisteminin İstanbul için en kuvvetli aşaması bu geceden itibaren başlayacak. Yarın Karadeniz üzerinden İstanbul'a gelecek kütlelerin yoğun kar yağışına sebep olması bekleniyor. Edinilen bilgilere göre; bir süre daha etkisini sürdürecek olan soğuk hava dalgasının İstanbul için en etkili günü bu geceden itibaren başlayacak.

Havaforum tarafından yapılan paylaşıma göre Batı Karadeniz açıklarında beklenen siklon en büyük etkisini İstanbul’da gösterecek. Tahminlere göre soğuk hava dalgasının en sert günü yarın yaşanacak. Deniz etkisi kar yağışı olarak bilinen DEK’ler yarın İstanbul’da kendini gösterecek. Karadeniz üzerinden şehre gelecek kütlelerin yoğun kar yağışına sebep olması bekleniyor. Soğuk hava dalgasının perşembe gününe kadar İstanbul ve çevresinde etkisini sürdürmesi bekleniyor. Yurdun doğu kesimlerinde gelecek hafta sonuna kadar kar yağışı sürecek. Karlı hava uzun süre Türkiye gündeminde kalacak.

"Emekçilerimiz çalışmalarına devam ediyorlar"

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, İstanbul'da etisini sürdüren kar yağışında belediye ekiplerinin aralıksız görev başında olduğunu bildirerek, "Emekçilerimiz gece etkisini artıran kar yağışı boyunca görev başındaydı; çalışmalarına devam ediyorlar. Acil durumda 444 44 55 numaralı Çözüm Merkezimizi arayarak bize ulaşabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, sokak hayvanlarını da unutmayan Başkan Akpolat, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Can dostlarımızı karlı havalarda yalnız bırakmıyoruz. Ekiplerimiz 7/24 minik canlarımızın yanında olmaya devam ediyor. Siz de can dostlarımız için kapınızın önüne bir kap mama koymayı ihmal etmeyin." dedi.

Beşiktaş'ta kara kışla mücadele

Afet Koordinasyon Merkezi ( AKOM) geçtiğimiz hafta İstanbul’da kar yağışı uyarısında bulunmuştu. Beşiktaş Belediyesi ekipleri de çalışmalarını hızlandırarak olumsuz hava koşullarına karşı bütün önlemlerini aldı. Beşiktaş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 350 personel 66 araç-iş makinası ilçe genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için 7/24 aralıksız çalışmalarına devam etti. Belediye ekipleri kar yağışı ve buzlanma riskine karşı da kar küreme araçlarını ilçenin kritik noktalarına konuşlandırdı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da mesai arkadaşlarını Fen İşleri Garajı’nda ziyaret ederek çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. Ekiplerin zorlu kış mesaisine hazır olduğunu belirten Başkan Akpolat şunları söylemişti:

“Beklenen kar yağışı için 66 araç-iş makinesi ve karla mücadele ekibimiz ile kışa hazırız. Tüm komşularımız olumsuz hava koşullarının oluşturduğu acil durumlarda 444 44 55 numaralı Çözüm Merkezimizle 7/24 iletişime geçebilir.”

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık