Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

İşte başkan! El öptü gönül aldı!

İşte başkan! El öptü gönül aldı!

Beşiktaş’ta ‘Hayatı güzel hatırlamak için Alzheimer’i unutmayın’ mottosuyla 65+ Yaşam Ofisi ve Alzheimer Derneği Marmara Şubesi tarafından Cüneyt Arkın Sanatçılar Parkı’nda bir etkinlik düzenlendi. Müzik dinletileriyle başlayan etkinlik, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

‘’BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ TÜRKİYE’DE GERONTOLOJİ OFİSİNE SAHİP TEK BELEDİYE’’

Edinilen bilgilere göre; Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat yaptığı konuşmada; ‘’Beşiktaş’ta bu farkındalığı artırmak için gece gündüz çalışıyoruz. İlçemiz nüfusunun yüzde 16.3’ü 65+ yaşa sahip. Bu noktada biz Beşiktaş Belediyesi olarak çok önemli adımlar attık. 65+ Yaşam Ofisimizi kurduk. Burada belediyemize gelen 65+ yaşa sahip bütün komşularımıza destek oluyoruz. Onların sorunlarını çözmeye çalışarak bu konudaki farkındalıklarını artırmaya çalışıyoruz. Biz aslında bu vatandaşlarımızın bilgisini ve birikimini yönetim süreçlerine aktarmak istiyoruz. Sağlık İşleri Müdürlüğümüz her gün bu konuyu gündeme getiriyor ve farkındalık oluşturuyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün Yaşlı Dostu Kentler Birliği’ne katılmış bir belediyeyiz ve bunun gereksinimlerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Türkiye’de ilk gerontoloji ofisini biz açtık. Beşiktaş Belediyesi Türkiye’de Gerontoloji ofisine sahip tek belediye. Bunu başlangıç adımları olarak görebiliriz ve bunun üzerine yeni ve gerekli çalışmaları inşa ediyoruz. Tabi ki bu bir biyolojik süreç. Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hala kesin bir tedavisi olmayan bir hastalık Alzeimer!” dedi.

Beşiktaş Belediyesi’nin 65+ Yaşam Ofisinin çalışmalarından da bahseden Başkan Rıza Akpolat, “Bugün burada bulunan tüm paydaşlarımıza ve komşularımıza bu etkinliğe katılımları için teşekkür ediyorum. Bu konuda farkındalık yaratmak için çalışmalarımız devam edecek’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Rıza Akpolat’ın konuşmasının ardından Prof. Dr. Başar Bilgiç ve Prof. Dr. Aslı Demirtaş Tatlıdede, Alzheimer hastalığıyla ilgili vatandaşları bilgilendirerek hastalığın süreçleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Etkinliğe Türk sinemasının usta isimlerinden Zihni Göktay da katılarak, Alzheimer hastalığına dikkat çekmek için Beşiktaşlı vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlara deneyimlerini aktaran usta oyuncuya Başkan Rıza Akpolat da teşekkür ederek plaket takdim etti.

Konuşmaların ardından vatandaşlar programın ‘Uzmanlara Soralım’ kısmında Prof. Dr. Yıldız Değirmenci ve Doç. Dr. Zeynep Tüfekçioğlu Korkmaz ile bir araya gelerek Alzheimer hastalığı hakkında merak ettikleri soruları sordular.

Programın son kısmında Beşiktaşlı vatandaşlara “Zihinsel Fitness Beyin Egzersizleri Atölyesi”, “Doğru Nefes Al İyi Hisset Nefes Atölyesi”, “Müzik İyileştirir Ritim Atölyesi” ve “Parkta Yoga” atölyeleri düzenlendi.

21 Eylül ‘Dünya Alzheimer Günü kapsamında bu akşam da Ortaköy Meydanı’nda Alzheimer hastalığına karşı farkındalık yaratmak için mor balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık