Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

İstanbul'daki askeri alanlara ne oldu? Neden betona boğuldu?

İstanbul'daki askeri alanlara ne oldu? Neden betona boğuldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın son olarak Başakşehir'de 12.5 milyon metrekarelik askeri alanı imara açmasının ardından İstanbul'daki askeri alanların akıbeti tekrar gündeme geldi.

SÖZCÜ'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, “İstanbul'da askeri alanlara ne oldu?” sorusunun cevabını sosyal medya hesabından örnekleri ile verdi. 2009 yılından bugüne dek 15 bin 304 hektarlık askeri alanın yüzde 21'inin bu statüsü kaldırıldığını vurgulayan Gökce, bu arazilerin yüzde 10,4'ünün konut, yüzde 6,4'ünün ticaret-konut-turizm, yüzde 1'inin de sanayi olarak planlandığını açıkladı.

YEŞİL ALAN SÖZÜ TUTULMADI

İBB yetkilisi “18 projenin 8'inde lüks konut projeleri hayata geçirildi. Bu konutların yüzde 40,5'i boş gözükmektedir. Yani bu alanlar kamu yararına değil rant aktarımı için kullanılmıştır” dedi. Gökce, 2016 yılında hükümetin askeri alanları kent dışına çıkartma kararı aldığını ve bu alanların yeşil alan olarak kullanılacağının açıklandığını ama ancak sürecin böyle işlemediğini söyledi.

Editör: Araştırma Servisi

Beşiktaş’taki askeri lojmanların yerine AVM ve rezidans dikilecek Beşiktaş’taki askeri lojmanların yerine AVM ve rezidans dikilecek

İmara açılan eski askeri alana kat artışı! İmara açılan eski askeri alana kat artışı!

İstanbul'da depremde kullanılacak askeri alanlar imara açıldı İstanbul'da depremde kullanılacak askeri alanlar imara açıldı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık