Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

İstanbul’da toplu ulaşıma zam!

İstanbul’da toplu ulaşıma zam!

 

İstanbul'da Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) bugün ulaşıma zam gündemiyle toplandı. Edinilen bilgilere göre; toplantıda alınan kararla, ulaşıma yüzde 51,52 zam yapıldı.

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), temmuz ayı olağan oturumunda toplu ulaşıma zam oranı konusunda uzlaşmaya varılamadığı için Zeytinburnu'ndaki 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde olağanüstü toplandı.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası yüzde 100, personel servisi işletmecileri yüzde 200, okul servisi işletmecileri yüzde 82, Dentur Avrasya yüzde 101, Turyol yüzde 65 zam talebinde bulundu.

İBB yönetimi, enflasyon, asgari ücret ve yakıt fiyatındaki artışını baz alarak yüzde 51.52 oranında zam teklifinde bulundu. 9.90 TL olan tam elektronik bilet ücreti 15 TL'ye çıkarılması istendi. 4.83 TL olan öğrenci bileti 7.32 TL oldu.

TAKSİ AÇILIŞ ÜCRETİ 70 TL OLDU

Taksi açılış ücretine ise yüzde 75 oranında zam öngörülerek  40 TL'lik açılış ücretinin 70 TL'ye çıkması önerildi. Açılış ücretinin 12,65 TL'den 19.17 TL'ye, km ücretinin 8.51 TL'den 12.89 TL'ye çıkarılması istendi.

Minibüs ücretleri mesafeye göre 12 TL ile 15 TL arasında değişecek. Okul servisinde 792 TL olan 0-1 k aylık ücretinin bin 200 TL, personel servisinde 10-17 koltuk kapasiteli taşıtın 422 TL olan ilk kalkış ücretinin 640 TL olması öngörüldü.

Zam teklifi kabul edildi.

Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu karara tepki göstererek kontak kapatmak zorunda kalacaklarını söyledi.

AKARYAKITTAKİ TARİHİ ZAMLAR ETKİLİ

Döviz kurlarında, vergi oranlarında ve uluslararası ürün fiyatlarındaki artışın etkisiyle akaryakıtta zam yağmurunun sürmesi toplu ulaşımdaki zamların ana nedenini oluşturuyor. Bu zamların bu nedenle ülke geneline yayılması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

UKOME’nin 27 Temmuz’daki toplantısında taksiciler yüzde 100, personel servisi esnafı yüzde 200, okul servisi esnafı yüzde 82, Dentur Avrasya yüzde 101 ve Turyol yüzde 65 zam istemişti.

İBB yönetimi enflasyon, asgari ücret ve akaryakıt zamlarını dikkate alarak yüzde 57.07 zam teklifinde bulunurken; çoğunluktaki bakanlık temsilcileri ise İBB'nin teklifine karşı çıkarak zam oranının yüzde 40'a düşürülmesi önerisinde bulunmuştu.

Ancak zam oranında uzlaşma olmayınca İBB'nin yüzde 57.07'lik zam teklifi geri çekilerek alt komisyona gönderilmiş; zam teklifinin alt komisyona gönderilmesi oybirliği ile kabul edilmişti.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık