Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

İstanbul için tek tehlike deprem değil! Büyük risk tsunami senaryosu

İstanbul için tek tehlike deprem değil! Büyük risk tsunami senaryosu

Yaklaşık bir ay önce Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 45 binden fazla can kaybına neden oldu. Binlerce bina yerle bir olurken, 11 kentte 200 binden fazla binanın yıkılması gerektiğine karar verildi. Bölgede yaşanan felaket sonrası gözler uzun süredir beklenen 'büyük İstanbul depremi'ne çevrildi. Uzman isimler depremin büyüklüğüne ve zamanına dair açıklamalarda bulunurken, son değerlendirme ise Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan geldi.

Edinilen bilgilere göre; Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Yer Bilimci Prof. Dr. Şükrü Ersoy, İstanbul'da beklenen depreme dair açıklamalarda bulundu. Türkiye'de deprem oluşturabilecek fay sayısının 500'ün üzerine çıktığını söyleyen Prof. Dr. Ersoy, Marmara bölgesinin sadece deprem değil tsunami tehlikesi altında da olduğunu ifade etti.

İstanbul'da Bakırköy Kent Konseyi ve Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen 'Deprem Tehlikesi ve İstanbul' başlıklı panelde konuşan uzman isim, Marmara'da beklenen olası depremin etkilerine değindi.

"İSTANBUL'DA 100 BİN BİNANIN YIKILMASI LAZIM"

Yer bilimci Prof Dr. Şükrü Ersoy, Türkiye'de deprem oluşturabilecek fay sayısının 500'ün üzerine çıktığını söyledi. İstanbul'un depreme hazırlanması gerektiğini belirten Ersoy, "İstanbul çevresindeki alüvyon gibi yumuşak zeminlerin üzerinde bulunan yaklaşık 100 bin binanın derhal yıkılıp yeniden yapılması gerekir. Marmara'nın içerisinde hem 1912'nin hem 1999 depremlerinin yüklediği önemli bir gerilim var. Bundan kaçış yok" dedi.

MARMARA'DA TSUNMAİ RİSKİ

NTV'nin haberine göre; depremle birlikte tsunami tehlikesinin de İstanbul'u tehdit ettiğini ve bunun da konuşulması gerektiğini söyleyen Ersoy, "Marmara'nın neresinde deprem olursa, kaç metre yüksekliğinde dalga olur, kaç dakika sonra hangi kıyıya gider bunların senaryoları var" değerlendirmesinde bulundu.

MALATYA VE ADANA'DA DEPREM RİSKİ VAR MI?

Malatya ve Adana'daki deprem riskine dikkat çeken Ersoy, "Malatya tarafına doğru zaten bir gerilim var. Adana'nın üstünde Göksu, Savrun, Kozan gibi ilçeleri ilgilendiren kuzey, güney fay hatları var. İleride bu ilçeler deprem potansiyeli taşıyor" dedi.

HATAY'DA DEPREM BEKLENİYOR MU?

Hatay'da bundan sonra deprem beklenip beklenmediğini açıklayan Prof. Dr. Ersoy, "Garanti veremem ama Hatay'da artık uzun bir süre 7'den büyük bir deprem olmayacak" açıklamasında bulundu.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık