Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Gençlerin Rıza Ağabeyi var!

Gençlerin Rıza Ağabeyi var!

Adana'da liseye hazırlanan 12 başarılı öğrenci, İstanbul'a gelerek Beşiktaş'taki liseleri ziyaret etti. Eğitim hayatlarındaki gelecekleri için ilçedeki liseleri dolaşıp fikir edinen öğrencileri Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile İBB ve Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi İnan Güney, Beltaş Kafe’de ağırladı.

Başkan Akpolat, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, konu hakkında aşağıdaki ifadelere yer verdi:

"Adana’da liseye hazırlanan 12 başarılı öğrenci bugün Beşiktaş’taki liseleri ziyaret ettiler. Meclis Üyemiz İnan Güney ile onları Beltaş Kafe’mizde ağırladık. Gelecek yıl uygun fiyata kahve içip ve ders çalışabilecekleri kafemizde yerleri hazır."

Gençlerin Rıza ağabeyi var!

Her zaman öğrencilerin yanında olduğunu dile getiren Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, öğrencilerin daha iyi imkanlar altında eğitim hayatlarını sürdürmeleri için de pek çok projeyi hayata geçirdi.

‘Öğrenci’ YE’ projesi kapsamında, Beşiktaş’taki anlaşmalı restoranlar üniversite öğrencileri ile yemek paylaşımı yapacaklar. Projeyi tanıtan Başkan Akpolat, “Yenilikçi bir mobil uygulama olan Öğrenci’YE, bir dayanışma ekosistemi projesidir. Bu proje kapsamında, Beşiktaş’taki anlaşmalı restoranlar üniversite öğrencileri ile yemek paylaşımı yapacaklar. Mobil uygulama üzerinden restoranlarda yerini ayırtan öğrenciler, ücretsiz olarak yemek ihtiyaçlarını karşılayabilecekler” şeklinde konuşarak şunları söyledi:

“Gençlerimiz, öğrencilerimiz Beşiktaş’ta hak ettikleri imkânlara kavuşsun diye çalışıyoruz. Üniversiteli gençler ülkemizin nüfusunun yüzde 10’unu oluşturuyor. Pandemi zaten hayatın tümünü etkilediği gibi, öğrencilerimizin hayatını da yakından etkiledi. Eğitim-öğretimin aksamasının yanında gençliklerini yaşayabilecekleri sosyal ortamlardan da mecburen uzak kaldılar. Ardından pandemi kısıtlamalarının kalkması üzerine yüz yüze eğitime geçişle beraber, Türkiye’nin dört bir yanından öğrenciler İstanbul’a geldi. Öğrencilerin beslenme hakkını korumak için, Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği ile iş birliği içerisinde Öğrenci’YE adlı sosyal dayanışma uygulaması geliştirdik. Yenilikçi bir mobil uygulama olan Öğrenci’YE, bir dayanışma ekosistemi projesidir. Bu proje kapsamında, Beşiktaş’taki anlaşmalı restoranlar üniversite öğrencileri ile yemek paylaşımı yapacaklar. Mobil uygulama üzerinden restoranlarda yerini ayırtan öğrenciler, ücretsiz olarak yemek ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Ayrıca ilçedeki üniversiteler önünde konumlandıracağımız ‘Öğrenci’ YE’ araçlarımızla da ihtiyacı olan öğrencilerimize çorba dağıtarak onlara internet desteği sunacağız. ”

Öğrenci dostu kent Beşiktaş

Eğitimin önemine değinen ve bu alanda çalışmalara hızla devam eden Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, 2019 yılında Fulya’da Beşiktaş Akademi’yi hizmete açtı. Beşiktaş’ı öğrenci dostu bir kent haline getirme yolunda ilk adımı Beşiktaş Akademi’yi kurarak attıklarını belirten Akpolat, şöyle konuşmuştu: “Beşiktaş Akademi seçim dönemi vaatlerimizden biriydi. Biz hayatın her alanında olacağımıza dair söz vermiştik ve sözümüzde duruyoruz. Fırsat eşitliğine ulaşmak için daha önümüzde uzun bir yol var. Bu yolda, özellikle de eğitim alanında gençlere destek olmak adına yerel yönetimlere önemli görevler düşüyor. Biz Beşiktaş Akademi’de öğrencilerimize destek olacağız. Dersliklerimizi oluşturduk; çok sayıda öğrencimiz lise ve üniversite hazırlık kurslarımıza kaydoldu.”

Öğrencilere ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti

Beşiktaş Belediyesi, 2020 yılında üniversiteye yerleşecek öğrencilerin doğru tercih yapabilmesi için Beşiktaş Akademi’de ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti başlattı. 

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da YKS tercih günlerinin başladığını öğrencilere duyurarak sosyal medya hesabında şu ifadeleri yer vermişti:

‘’YKS tercihlerinde Beşiktaş Akademi öğrencilerimizi bekliyor. Rehber öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin doğru tercih yapabilmeleri için gerekli yönlendirmeleri yapıyor.’’

Öğrenciler LGS tercihlerini Beşiktaş Akademi’de gerçekleştiriyor

Beşiktaş ilçesinde ikamet eden öğrencilere ücretsiz eğitim desteği veren Beşiktaş Akademi, Lise Geçiş Sınavı(LGS)sonrası öğrencilere tercih döneminde yardımcı oluyor. Başkan Akpolat: ‘’Beşiktaş Akademi olarak, aydınlık bir geleceğin anahtarı olacağına inandığımız öğrencilerimizle derslerimizi tamamladık. LGS sürecinin en önemli aşaması olan tercih döneminde onlara rehberlik etmeye devam edeceğiz. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.’’ şeklinde konuşmuştu.

Askıda Cihaz kampanyası

Beşiktaş Belediyesi tarafından 2020 yılında “Askıda Cihaz” kampanyası başlatıldı. Başkan Rıza Akpolat, uzaktan eğitim alma imkanı olmayan öğrencilere katkı sağlamak için “Askıda Cihaz adlı Bilgisayar Tablet Televizyon” kampanyası başlattıklarını açıklayarak şunları söylemişti: 

“Bütün bir Beşiktaş, İstanbul ve Türkiye olarak eğitim alanında seferberlik başlatmak zorundayız. Öğrencilerin ve velilerin bu zor zamanlarında onların yanındayız. Her türlü imkanımızı geleceğimiz olan çocuklarımız için seferber ediyoruz. Zorlu bir süreç bizi bekliyor ve bunun üstesinden dayanışma ile gelebiliriz.

Koranavirüs salgını dünyada yayılmaya başladığı andan itibaren biz de kendi önlemlerimizi almaya başladık. Okullarımızı dezenfekte etmeye başladık. Teknik ekipman konusunda bize gelen tüm talepleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Bize bildirilen eksiklikleri gidererek okullarımızı yeni döneme hazırladık. Mevcut eksiklikleri de gidereceğiz. Teknik konuların dışında önemli olan hepimizin motivasyonu zor bir dönem geçiriyoruz. Evlerimizdeyiz dışarı çıkarken tedirginiz dolayısıyla bu süreci hep beraber yönetmemiz gerekiyor. Bu zor dönemi birlik ve beraberlikle işbirliği içinde atlatacağız.

Öğrencilerin uzaktan eğitim alması konusunda da sıkıntı yaşanıyor. Bu nedenle motivasyonları konsantrasyonları bozuluyor dolayısıyla verim alınamıyor o nokta da Beşiktaş Belediyesi olarak eğitime destek sağlamak için “Askıda Cihaz adlı Bilgisayar Tablet Televizyon” kampanyası başlattık. Bilgisayar, tablet ve televizyon noktasında imkanı olan vatandaşımızdan alıp ihtiyacı olan ailelerimize çocuklarımıza dağıtıyoruz. Kampanyaya katkı sunmak isteyenler Beşiktaş Belediyesi’nin web sitesi besiktas.bel.tr üzerinden kampanyaya destek olabilirler. Hızlıca bu kampanyayla bu eksiklikleri de Beşiktaş’ta gidereceğiz. Hatta sadece Beşiktaş değil diğer ilçelerdeki okullara da bu noktada yardımcı olacağız.”

Oruç Aruoba Kütüphanesi hizmete açıldı

Türkiye’nin önemli düşünce insanlarından yazar, şair ve felsefeci Oruç Aruoba’nın adının verildiği kütüphane Beşiktaş Belediyesi tarafından 2021 yılında vatandaşların hizmetine açıldı. Beşiktaş’ın Dikilitaş Mahallesi’nde bulunan Beşiktaş Oruç Aruoba Kütüphanesi 500 m² alana sahip ve 30 kişilik bir çalışma alanı bulunuyor. 50 bin kitap ve 30 bin dijital içerikten oluşan kütüphanede öğrenciler için ders çalışma alanlarının yanı sıra halka açık olarak internet üzerinden ulaşabilen dünyaca ünlü belgeseller, haftalık ve aylık dergiler yer alıyor.

Başkan Akpolat'tan minik öğrencilere yeni yıl sürprizi

Öte yandan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, her yaştaki öğrencinin ve gençlerin yanında. Başkan Akpolat, belediyenin bünyesinde hizmet veren kreşleri ziyaret ederek; öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Akpolat, öğrencilerin yeni yılını kutlayarak çocuklara hediyeler dağıtmıştı.

Beşiktaş'ta çocuk festivali

Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği ‘Sömestir Çocuk Festivali’ birbirinden renkli ve keyifli etkinliklerle başladı.  Atölyelerde doyasıya eğlenen çocuklar aileleriyle birlikte tatilin tadını çıkardı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da Akatlar Kültür Merkezi’ndeki festivali ziyaret ederek minik dostlarıyla beraber etkinliklere katıldı.

Beşiktaş Belediyesi, bu sene yarıyıl tatiline çıkan çocukları sevindiren bir etkinlik gerçekleştirdi. Belediyenin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Çocuklarımıza karikatür etkinliklerinden tiyatroya, planetoryumdan bilim ve resim atölyelerine kadar eğlence dolu bir program hazırladık. Bu festival çok eğlenceli geçecek!" ifadelerine yer verildi.

Beşiktaş'ta Hayat Seninle Güzel sergisi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nden burs alan öğrencilere destek olmak amacıyla düzenlenen ‘Hayat Seninle Güzel’ sergisi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi ve Beltaş Vakfı iş birliğiyle gerçekleşti. 36 sanatçının eserleriyle katkı sunduğu sergi, Beşiktaş Belediyesi’nin ev sahipliğinde Mustafa Kemal Merkezi’nde ziyarete açıldı. Açılışını, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel’in yaptığı sergiye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık katıldı.

Beşiktaş'ta sokağa çıkamayan çocuklara Belediye ekipleri hediye dağıttı

Beşiktaş Belediyesi ekipleri de sokağa çıkamayan çocuklara, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100 Yılına özel olarak kapı kapı dolaşarak hediyeler dağıttı. İçinde boyama seti ve Türk Bayrağı’nın bulunduğu paketleri belediye ekipleri çocuklara ulaştırdı. Öte yandan ilçede üzerinde Türk Bayrağı’nın bulunduğu balonları ekipler gökyüzüne bıraktı.

Öğrenciler yeni yıl hediyelerini aldı

Belediyenin bünyesinde hizmet veren dört kreşi ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Başkan Akpolat, 2019'un bitmesine sayılı günler kala öğrencilerin yeni yılını kutlayarak çocuklara çeşitli hediyeler dağıtmıştı.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık