Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

30 Nisan 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş’taki terör saldırısında şehit olanlar törenle anıldı

Beşiktaş’taki terör saldırısında şehit olanlar törenle anıldı

Beşiktaş Stadyumu önünde meydana gelen hain terör saldırısında 40'ı emniyet mensubu olmak üzere 47 kişi şehit olmuştu. Terör saldırısında hayatını kaybeden 47 kişi, şehadetlerinin 7. yılında Beşiktaş’ta bulunan 10 Aralık Şehitleri Parkı’ndaki ay ve yıldızı simgeleyen anıt önünde anıldı.

Edinilen bilgilere göre; düzenlenen anma törenine İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Beşiktaş Başkanı Hasan Arat ve emniyet mensupları katıldı. İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, anma törenine katılan şehit yakınları ile görüştü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, okunan Kur'an-ı Kerim ve duaların ardından sona erdi. Duaların ardından emniyet mensupları ve şehit yakınları tarafından patlamanın gerçekleştiği alanda inşa edilen ay ve yıldızı simgeleyen 10 Aralık Anıtı’na karanfil bırakıldı. Anıt önünde duygusal anlar yaşandı.

10 Aralık Anıtı’nda gerçekleşen anmanın ardından Dolmabahçe Camii'nde şehitler için mevlit okutuldu.

Vali Gül, "Beşiktaş’ta gerçekleşen hain terör saldırısının 7. yıl dönümünde, patlamada hayatını kaybeden 39’u emniyet mensubu, 46 şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Patlamada gazi olan Kahraman Gazimiz Şenol Kaptanoğlu ve tüm Gazilerimize sağlık ve afiyet diliyoruz." dedi.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Özel Tim Amirliğinde Komiser Yardımcısı olarak görev yaparken Beşiktaş'taki terör saldırısı sırasında ağır yaralanan gazi Şenol Kaptanoğlu, "vatan" ve "gazilik" hakkında şunları kaydetti:

"Vatan, doğmamış çocuğun gibi, annen gibi, baban gibi... Sahip olduğum bütün güzellikler, her şey vatan demektir benim için. Gazilik, kelimelerle tarif edilemeyecek kadar güzel ve özel bir duygu, gurur verici; vatan için başına gelmiş en özel şey. Vatan için nice evlatlar canlarından fedakarlık ediyor. Nice anne, baba evlatlarından fedakarlık ediyor. Biz sadece ayağımızdan, kolumuzdan... Bunlar çok basit bile kalıyor bu vatan için."

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, "Beşiktaş terör saldırısının üzerinden 7 yıl geçti. 39’u polis, 7’si sivil olmak üzere 46 canımızı kaybettik. Acıları hala yüreğimizde... Makamları âli, ruhları şâd olsun." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Kayamakamlığı, "10 Aralık 2016’da Beşiktaş’ta gerçekleşen hain terör saldırısının 7. yıl dönümünde, aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve dualarla anıyoruz." açıklamasında bulundu.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, "2016 yılında BJK İnönü Stadyumumuzda görevli polislerimize karşı gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan emniyet mensuplarımızı ve vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum. Asla teröre geçit vermeyeceğiz." ifadelerine yer verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, "10 Aralık 2016’da Beşiktaş Vodafone Arena Stadı yakınlarında düzenlenen hain terör saldırısında hayatını kaybeden emniyet güçlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun." dedi.

10 Aralık 2016 Her Şey Siyah!

Beşiktaş JK'den yapılan açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verildi:

"10 Aralık 2016 tarihinde Tüpraş Stadyumu’nun yakınında meydana gelen hain terör saldırısında şehit düşen Emniyet Müdürü Kongre Üyemiz Vefa Karakurdu ve Kartal Yuvası personelimiz Tunç Uncu ile birlikte tüm şehitlerimizi vefatlarının yedinci yıl dönümünde saygıyla rahmetle anıyoruz.

Terörün asla amacına ulaşamayacağına olan inancımızı yineliyor, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan alçak terör saldırılarını lanetliyoruz.

Hain terör saldırısında şehit düşen ve acılarını ilk günkü gibi kalplerimizde hissettiğimiz vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz."

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık