Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş'ta olası İstanbul depremine karşı tatbikat

Beşiktaş'ta olası İstanbul depremine karşı tatbikat

Beşiktaş Belediyesi, olası İstanbul depremine hazırlanmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla 13 ve 14 Ağustos’ta deprem tatbikatı düzenledi. Edinilen bilgilere göre; başarılı geçen tatbikatın son gününde 3 ayrı istasyon kurularak deprem anında yapılması gereken kurtarma çalışmaları bire bir canlandırıldı. Deprem İstanbul’un gerçeği bundan kaçış yok diyen Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, bilimin ışığında kentsel yenilenme sürecini rant odaklı değil; insan odaklı gerçekleştirmek gerektiğine dikkat çekti.

Beşiktaş Belediyesi’nin koordinasyonunda AFAD, İBB İtfaiye Daire Başkanlığı, İBB AKOM, İMOB, İZEV, TAP, Dağ Arama Kurtarma ekibi ve Köpekli Arama Kurtarma Derneği gibi STK’lar iş birliğiyle gerçekleştirilen tatbikat Akat Mahallesi Zeytinoğlu Caddesi’nde bulunan boşaltılmış iki binada gerçekleştirildi. İki gün boyunca süren tatbikatta arama kurtarma ekipleri ve yerel gönüllüler, alanlarda kurtarma istasyonları kurarak afetzedelere ulaştılar.

Tatbikatta iki binanın yanında hazır bulunan ekipler önce birinci istasyonun yer aldığı yangın tatbikatını gerçekleştirdi. Ardından çeşitli yöntemlerle kazazede kurtarma çalışmalarında bulundu. enkaz alanında deprem sonrası oluşabilecek ikincil afetlerde doğal gaz patlaması sonrası oluşan yangın İstanbul İtfaiyesi tarafından söndürüldü. Afetzedeler, kurtarma ekipleri tarafından arınma işlemleri sonrası hastaneye sevk edildi.

“AKREDİTE SONRASI YAPILAN İLK TATBİKAT”

Tatbikat hakkında bilgi veren Beşiktaş Belediyesi Kentsel Dönüşümden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mimar Oylum Işık;

“Bu tatbikatın bizim açımızdan başka önemi de Beşiktaş Belediyesi Arama ve Kurtarma Gönüllüleri’nin akredite olmasının ardından ilk defa yaptıkları tatbikat çalışması olmasıdır. Salı günü de bununla ilgili düzenlenen törende belgelerimizi alacağız. Koordinasyonlu şekilde bu çalışmayı gerçekleştirmek de çok önemli. Burada bunu başardık” şeklinde konuştu.

"DEPREMLERİN AFETE DÖNÜŞMESİNİ ÖNLEYEBİLİRİZ"

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, 17 Ağustos Marmara Depreminin 23. yılında yaptığı paylaşımında "17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin üzerinden 23 yıl geçti, hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Sağlıklı ve yerinde kentsel dönüşüm süreçleriyle depremlerin afete dönüşmesini önleyebiliriz." ifadelerine yer verdi.

Öte yandan, Cüneyt Arkın Sanatçılar Parkı'nda, depreme karşı toplumsal bilinci artırmak için Beşiktaş Belediyesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası iş birliğiyle düzenlenen "Depremin Afete Dönüşmesini Önleyebiliriz Paneli"nde ilçe sakinleriyle bir araya gelindi.

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık