Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Mart 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş'ta kitap ve şiir dinletileri!

Beşiktaş'ta kitap ve şiir dinletileri!

Beşiktaş Belediyesi’nin ev sahipliğinde Ataol Behramoğlu’nun ikinci kırk yaşı anlamlı bir etkinlik ile kutlandı. Behramoğlu’nun ‘Suçlusunuz’ ve ‘Cezaevi Güncesi’ adlı iki yeni kitabı ile kutlanan doğum günü programına Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve çok sayıda ünlü isim katıldı. Gecede Canan Kaftancıoğlu da bir şiir okudu.

Beşiktaş Belediyesi ve Tekin Yayınevi ev sahipliğinde Ataol Behramoğlu’nun 80 yaşı Süleyman Seba Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen özel bir etkinlik ile kutlandı. Meltem Cumbul ve Levent Üzümcü’nün sunduğu program Nebil Özgentürk’ün Ataol Behramoğlu adına hazırladığı belgesel film gösterimiyle başladı. Behramoğlu’nun ‘Suçlusunuz’ ve ‘Cezaevi Güncesi’ adlı iki yeni kitabı ile kutlanan gecede Orhan Aydın ‘Ne çok Hain’ şiirini okudu.CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da ‘Beyaz ipek gibi yağdı kar’ şiirini okudu.

“Ataol Behramoğlu’nun güzel anlarına tanıklık etmek bizim için ayrı bir gurur”

Programda bir konuşma gerçekleştiren Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, sözlerine sanatı ve sanatçıyı görünür kılmak, sanatı Beşiktaş’ın kılcal damarlarına yaymak için bir çaba içerisindeyiz. Sizleri burada ağırlıyor olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum diyerek başladı ve konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Böyle zamanlarda ifade etmenin en önemli alanlarından biri olan şiirin Türkiye’deki bana göre en önemli temsilcilerinden biri olan Ataol Behramoğlu’nun güzel anlarına tanıklık etmek bizim için ayrı bir gurur vesilesi o anlamda kendisine bize paydaş olmayı kabul ettiği için tekrar teşekkür ediyorum.

Behramoğlu’nun özgürlük aşkına, cezaevinde çocuklarına duyduğu özleme, hukuksuzca esaret altında tutulmasına rağmen besleyip büyüttüğü sabrına, onun anlamlı satırlarından tanıklık edeceğiz. Behramoğlu’nun Özgürlük ve Onur Üzerine şiirinde dediği gibi;

Özgürlük ve onur için verilen savaşım

Kavgaların en kutsalıdır.

(…) Gerçekten insan olabilme uğraşıdır.

Bizler bu ülkede, düşüncenin özgür olduğu, insanların düşüncelerinden dolayı yargılanmadığı, tutsak edilmediği, herkesin hür ve onurlu bir yaşam sürebildiği bir düzen kurulana kadar mücadelemizden, bu kutsal kavgamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Yaşamı boyunca bu mücadeleyi vermiş Ataol Behramoğlu’nun ikinci 40’ıncı yaşını kutluyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

“İyi ki bu günlükleri tutmuşum, çok mutluyum”

Program sonunda sahneye çıkan Ataol Behramoğlu Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve tüm katılımcılara tek tek teşekkür ederek şunları söyledi:

“Her şey bu ülke içindir, vatanımız içindir, Türkiye içindir, Türkçemiz içindir. Elden gelen her şeyi biz vatanımız için yapıyoruz. Şimdi bu buluşmanın asıl gerekçesi Barış Derneği’nin duruşmasının 40 yılında ‘Cezaevi Güncesi’dir. 1960’lı yıllardan beri tutuyorum ben bu günceleri. Bu günceleri tutarken bunların bir gün yayınlanacağı aklımın ucundan bile geçmedi. Bunlar benim kendimle baş başa kalışımın sonuçlarıdır. Ama mutluyum iyi ki bunu yazmışım. Çünkü kişisel olarak o günleri bir kez daha yaşıyor gibiyim."

Çok yoğun ilginin olduğu gecede Nebil Özgentürk, Gökmen Karadağ, Pelin Batu, Tuna Kiremitçi, Ekrem Ataer, Haluk Çetin, Selçuk Korku, Ayşegül Tözeren, Ayşen Şahin, Cansu Fırıncı, Nihat Behram ve Senan Kara sahne aldı.

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık