Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş'ta İstanbul Üniversitesi Itri Güzel Sanatlar Lisesi'ne yeni kütüphane

Beşiktaş'ta İstanbul Üniversitesi Itri Güzel Sanatlar Lisesi'ne yeni kütüphane

İstanbul Üniversitesi (İÜ) bünyesinde bulunan Itrî Güzel Sanatlar Lisesi’nde El-Kindî Kütüphanesi açılış programı İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sn. Mahmut Ak, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan ve Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Türkoğlu'nun katılımlarıyla gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmalarını İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve Itrî Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Doç. Dr. Hikmet Toker yaptı.

Doç. Dr. Hikmet Toker konuşmasında, “Okulumuz hepinizin bilgisi olduğu üzere Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Üniversitesi protokolü ile 2020 yılında eğitime başladı. Okulumuz Türkiye’de tek Türk Mûsikî eğitimi veren konsept okul olarak eğitim öğretime devam ediyor. 72 civarında öğrencimiz okulumuzda Türk Müziği eğitimi alıyor” diyerek okulun Türk Mûsikî eğitimindeki önemini vurguladı. Doç. Dr. Toker sözlerine ek olarak, “Okul yönetimimizle, okuldaki tüm önemli mekanlara müzik tarihimizdeki önemli kişilerin adlarının verilmesine karar verdik. El-Kindî’nin de bizim eserlerine ulaşabildiğimiz en eski sanatçılardan biri olması sebebiyle kütüphanemize adını verdik” dedi. Katılımcılara teşekkürlerini ileterek sözlerine son verdi.

“Türkiye’nin Çeşitli İllerinde İstanbul Üniversitesi Menşeli 39 Kütüphane Kurduk”

Doç. Dr. Hikmet Toker’in ardından İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Prof. Dr. Ak, Itrî Güzel Sanatlar Lisesi’nin açılış serüveni ve gelişimi hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Prof. Dr. Mahmut Ak, “Türkiye’nin çeşitli illerinde İstanbul Üniversitesi menşeli 39 kütüphane kurduk” diyerek İstanbul Üniversitesi’nin eğitime verdiği önemi vurguladı. Açılışının yapıldığı El-Kindî Kütüphanesi’nin İstanbul Üniversitesi’nin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendi imkan ve kapasiteleri ile dokümanlar aracılığıyla her zaman destekleneceğini iletti.

Açılış konuşmaları ardından katılımcılara Itri Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından Türk Musikî Dinletisi gerçekleştirildi. Dinletinin hemen ardından El-Kindî Kütüphanesi’nin açılışı tamamlandı.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık