Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş'ta Dünya Su Günü’ne özel panel

Beşiktaş'ta Dünya Su Günü’ne özel panel

Beşiktaş Zübeyde Ana Kültür ve Sanat Merkezi’nde 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında ‘Deprem ve Kuraklık Gölgesinde’ adlı panel düzenlendi. Beşiktaş Belediyesi ve Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi iş birliğiyle gerçekleşen panelde vatandaşlara iklim değişikliği, kuraklık ve su tasarrufu hakkında bilgi verildi.

Panele Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Prof. Dr. Beyza Üstün, Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Selahattin Beyaz ve İstanbul Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Hasan Murat Kapıkıran katıldı.

Panelin açılış konuşmasını Beşiktaş Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ali Osman Asılsoy yaptı. Asılsoy; ‘’22 Mart dünyada su günü olarak kutlanıyor. Bu senenin bizim için farklı bir anlamı da var. Bir yandan deprem felaketi yaşadık. Bir yandan da yağış alamamamız sebebiyle kuraklıkla karşı karşıyayız. Bu anlamda her yıl aldığımız aksiyonlar dışında bu yıl bu konunun uzmanlarını çağırdık ve bir panel düzenledik. Bu konuyu işin ehlinden dinlemek istedik. Umarım tüm vatandaşlarımız için faydalı bir panel olmuştur’’ dedi.

Prof.Dr. Mikdat Kadıoğlu da panelde bir konuşma gerçekleştirerek, kuraklığın ne olduğunu, kuraklıkla nasıl mücadele edilmesi gerektiğini ve bu konu için önerilerini paylaştı.

Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Selahattin Beyaz ise ’Türkiye’nin Su Politikaları’ hakkında bilgi verirken, İstanbul Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Hasan Murat Kapıkıran da ‘Kuraklığın Tarım Üzerinde Olan Etkilerini’ vatandaşlara anlattı.

Beşiktaş Belediyesi geçtiğimiz günlerde olası su krizine dikkat çekmek amacıyla bilboardlar ve sosyal medya paylaşımlarında “Ne kadar suyumuz kaldı?” başlıklı farkındalık çalışması da başlatmıştı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ise konuya ilişkin sosyal medya hesaplarında “Kuraklık kapımızda ve barajlarımız uzun zamandır hiç olmadığı kadar boş. Gelecek nesilleri korumak için su kaynaklarını bilinçli kullanmaya özen göstermeliyiz.” şeklinde açıklama yapmıştı.

Editör: Beşiktaş Medya Grup

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık