Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş'ta Cüneyt Arkın’ın adı yaşadığı sokağa ve kültür merkezine verilecek!

Beşiktaş'ta Cüneyt Arkın’ın adı yaşadığı sokağa ve kültür merkezine verilecek!

Türk sinemasının efsane ismi Cüneyt Arkın, 85 yaşında hayatını kaybetti. Edinilen bilgilere göre; Cüneyt Arkın’ın hayatını kaybettiği hastanenin Tıbbi Yürütme Kurulu Başkanı, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ferah Ece açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Ece,  “Dün gece yarısından sonra ambulansla kalp durması ile hastanemize başvuran sanatçımız maalesef yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Ailesi başta olmak üzere sevenlerine baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz. Kalp durmasıyla geldiği için büyük ihtimalle kardiyak bir problem olmuştur ve belli bir yaştan sonra kalp kasları da çok kuvvetli olmadığı için kardiyak bir sebep daha doğrusu hem kardiyak hem de solunum sebep diye düşünebiliriz. Akciğerlerin hasarlı olması kardiyak olarak da kalbe yük bindiriyor. Bu nedenle tabii ki yaşlılığın verdiği etkiyle de organlar kuvvetli değil. Son günlerde herhangi bir rahatsızlığı olup olmadığıyla ilgili bilgim yok ama zannediyorum daha ayrıntılı açıklamayı ailesi yapacaktır” dedi.

Türk sinemasına damga vuran ve yüzlerce filmde rol alan Cüneyt Arkın’ın çok sayıda ödülü bulunuyordu.

Arkın’a son olarak 2021’de Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü verilmişti.

Adı yaşadığı sokağa ve kültür merkezine verilecek

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, usta sanatçı Cüneyt Arkın'ın vefat etmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü sosyal medya hesabından şu ifadelerle paylaştı:

"Uzun yıllar Levent ve Akat Mahallelerimizden komşumuz, sevgili Cüneyt Arkın’ı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim. Yeşilçam'ın unutulmaz filmlerine hayat veren büyük usta Cüneyt Arkın’a Allah’tan rahmet; sevenlerine ve yakınlarına sabır, tüm sinema camiasına başsağlığı diliyorum."

Öte yandan, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Cüneyt Arkın'ın adının yaşadığı sokağa ve bir kültür merkezine verileceğini açıklayarak, "Levent ve Akat Mahallelerimizden komşumuz Cüneyt Arkın’ın vefatı sebebiyle değerli eşi Betül Cüreklibatır ve ailesine taziye ziyaretinde bulundum. Sinemamızın usta ismi, önemli değerimiz Cüneyt Arkın’ın adını yaşadığı sokağa ve bir kültür merkezimize ismini vererek yaşatacağız." dedi.

Başkan Akpolat, paylaştığı videoda şöyle konuştu:

"Bugün hepimiz için, tüm Türk milleti için çok acı bir gün. Çok önemli bir değeri, değerli sanatçımız Cüneyt Arkın'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisi bizim Levent Mahallesi'nde ve Akat Mahallesi'nden komşumuz. Kendisi ile sürekli görüşür, onun anılarını dinler, onunla değerlendirirdik her şeyi. Gerçekten hem yaşattıklarıyla, hem sinemada hayat verdiği karakterlerle yaşamaya devam edecek. Onun o değerini anılarını biz Beşiktaş'ta hem komşumuz olması, hem çok önemli bir sanatçı olması nedeniyle Beşiktaş'ta onun değerlerini yaşatacağız. Ailesine burda da taziye ziyaretinde bulundum. Yaşadığı sokağın adını "Cüneyt Arkın Sokağı" olarak vereceğiz. Bir kültür merkezimize usta sanatçımızım adını vereceğiz. Ben bu vesile ile hem ailesine sabırlar diliyorum, baş sağlığı diliyorum. Bütün Türk milletinin başı sağolsun."

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık