Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat: Yaş almış komşularımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat: Yaş almış komşularımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız

Beşiktaş Belediyesi, 75 yaş ve üzeri komşularına daha iyi hizmet verebilmek için Podoloji ( Ayak Sağlığı) Birimini hayata geçirdi. Beşiktaş Belediyesi’nin Çırağan’da bulunan ek hizmet binasında gerçekleşen açılış törenine Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beşiktaş İlçe Sağlık Müdürü Fatma Zehra Güneşer, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşma yapan Başkan Rıza Akpolat, ileri yaştaki komşularına yönelik birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Beşiktaş’ta 65 yaş üstü nüfusun ağırlığı fazla. İlçemizin yaşlı nüfus oranı yüzde yüzde 16,3. Bu kapsamda komşularımıza verdiğimiz hizmetleri bir organizasyondan yönetmek ve kentimizi “yaşlı dostu kent”  olarak dönüştürmek için “65+ Yaşam Ofisi”ni kurduk. Yerel yönetimlerde bir ilk olan Yaşam Ofisimiz uzman kadrosuyla Türkiye’de ilk gerontoloji ofisi olarak hizmet veriyor. Beşiktaş Belediye binasına giren 65+ tüm vatandaşlarımıza bütün sorunlarını gidermeye çalışıyoruz. Bunları tespit ederken başka sorumluluklarımızın olduğunun da farkındayız. Podoloji hizmetleri de bu bağlamda ortaya çıkmış hizmetlerden bir tanesidir."

‘’BEŞİKTAŞ’TA SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ MARKA HALİNE GETİRMEYE GAYRET EDİYORUZ’’

"Geçtiğimiz ay içerisinde 75 yaş ve üzeri yalnız yaşayan komşularımızın güvenliği ve yaşam kalitesini artırmak için 65+ Yaşam Ofisimiz rehberliğinde gerontomimari projemizi hayata geçirdik. Özellikle yalnız yaşayan komşularımızın lavaboya, mutfağa veya yatağına rahatça gidebilmesi için, mimar arkadaşlarımız bir çalışma yaptı. Komşularımızın düşme risklerini en aza indirmek üzere koridorlara tutacak koyduk, banyodaki aksesuarlar ona göre seçildi. Komşularımızın yaşam koşullarını gerontomimariye uygun olarak yeniden düzenledik. Bu pilot çalışmayı Beşiktaş’ta ihtiyaç duyan talep eden bütün komşularımıza sağlayacağız.”

“TÜRKİYE’DE PODOLOJİ BİRİMİ AÇAN İLK YEREL YÖNETİMİZ”

Ayak bakımı çok önemli, 75 yaşın üzerinde vatandaşlarımızda çok ciddi sağlık sorunları bulunuyor. Çalışmalar sırasında bunu da tespit ettik. Ayak sağlığı hastalıklarıyla ilgilenen, yardımcı tedavi ve bakım hizmeti sunacak olan Podoloji Birimini de bu kapsamda açmış oluyoruz. İlçemize hayırlı uğurlu olsun. Türkiye’de yerel yönetimlerde bir ilk olan Podoloji Birimimiz umarım bütün belediyelere de örnek olur. Özellikle ihtiyaç sahibi, talep eden, yalnız yaşayan vatandaşlarımızın her konuda yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Beşiktaş sosyal belediyeciliği bu anlamda bir marka haline getirmeye gayret ediyor bu konuda tüm çalışma arkadaşlarımın büyük çabası ve gayreti var.‘’

75+ Podoloji (Ayak Sağlığı) Birimi Beşiktaş Belediyesi’nin Çırağan ek hizmet binasında hizmet verecek. Ayak sağlığı hizmetinden yararlanmak isteyen 75 yaş ve üzeri vatandaşlar 444 44 55 numaralı çözüm merkezini arayarak talep oluşturabilirler.

Editör: Beşiktaş Medya Grup

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık