Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat: Cumhuriyetin kızının evi Cumhuriyet kızlarına ait olacak

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat: Cumhuriyetin kızının evi Cumhuriyet kızlarına ait olacak

Beşiktaş Belediyesi merhum Prof. Dr. Türkan Saylan’ın evini kültür merkezine çevirmeye hazırlanıyor. Edinilen bilgilere göre; Arnavutköylüler Derneği ziyaretinde komşularına müjdeyi veren Başkan Rıza Akpolat; “Değerli Beşiktaşlı Komşularım, 

Hepinizin bildiği gibi 2 yıl önce hayatını kimsesizlerin kimsesi olmaya adamış ve toplumumuza umut olmuş Cumhuriyetimizin ve Atatürk devrimlerinin yılmaz savunucusu Arnavutköy Mahallemizden komşumuz Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adını taşıyan tabelayı, yaşadığı sokağa ellerimle asmıştım.

22 Mart Cuma günü, Arnavutköylü komşularımızla gerçekleştirdiğimiz buluşmada, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın evini satın almak ve katılımcı bir süreçle çok fonksiyonlu bir kültür merkezine dönüştürmek istediğimizi söylemiş ve bu sözü içeren bir taahhütnameyi de imzalamıştım.

Öğrendim ki bu düşüncemiz diğer adaylar için de ufuk açıcı olmuş ve sahiplenilmiş. Ne mutlu!

Bu vesileyle birkez daha söylemek isterim;

Hiç merak etmeyin, Türkan Hocamızın evini alarak kendisinin anısını ve fikirlerini yaşatmak için verdiğimiz mücadeleyi sürdüreceğiz. 

Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan fikirlerimizle ilham vermeye; bu karanlığı ışığımızla aydınlatmaya devam edeceğiz.

Cumhuriyetin kızının evi Cumhuriyet kızlarına, çocuklarına ait olacak.

Zülfü Livaneli ustamızın dediği gibi:

Madem ki bu çocuklar Türkan

Madem ki bu çocuklar Saylan

Gelecek onlarındır,

Gerisi yalan.

Değişir bu düzen

Döner bu devran

Bizi izlemeye devam edin.” şeklinde çarpıcı ifadeler kullandı.

“KÜLTÜR MERKEZİNİN FONKSİYONLARINI KOMŞULARIMIZLA PLANLAYACAĞIZ”

Hayata geçirecekleri projenin planlamasını Beşiktaşlı komşularıyla gerçekleştireceklerini kaydeden Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat şunları dile getirdi;

“Bu sokak Türkan Saylan’ın yaşadığı sokak. Hem burada yaşayan mahalle sakinlerimiz hem Arnavutköylüler Derneğimiz hem de bizler İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemine bu sokağın adının Prof. Dr. Türkan Saylan Sokağı olmasıyla ilgili bir önerge verdik. Sokağın adını değiştirdik. Çoğunluktan dolayı bize izin vermediler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden. Ama bizim için Türkan Saylan Sokağı’dır orası. Şimdi meclisteki çoğunluğu alırsak sokağın adını da onaylatmış olacağız. Evini alıp orayı bir kültür merkezine çevirmek istiyoruz. Oranın korunması gerekiyor çünkü. İçerde tanımlayacağımız fonksiyonları da beraber planlayacağız. Dernek söz sahibi olacak. Bu bizim zaten en büyük hayalimiz.”

Editör: Beşiktaş Medya Grup

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık