Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Başkan Akpolat, Ortaköy Hüsrev Kethuda Hamamı'ndaki serginin açılışını yaptı

Başkan Akpolat, Ortaköy Hüsrev Kethuda Hamamı'ndaki serginin açılışını yaptı

Yazar Semail Şeren’in ‘Mutfaksız Kadınlar’ kitabının fotoğraf sergisi Ortaköy Hüsrev Kethuda Hamamı’nda sanatseverlerin ziyaretine açıldı. Edinilen bilgilere göre; sergi açılışına katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, şu ifadeleri kullandı:

"Değerli yazar Semail Şeren’in Doğu Anadolu’da mutfaksız evlerde yoksulluğa rağmen hayatta kalma mücadelesi veren kadınları anlattığı ‘Mutfaksız Kadınlar’ kitabı; şimdi fotoğraf sergisi ile Ortaköy Hüsrev Kethuda Hamamı’nda. Sergiyi 20 Ocak’a kadar ziyaret edebilirsiniz."

Mutfaksız Kadınlar kitabı hakkında

Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bülteninden)

 ‘Öyle masal kahramanlarınınki gibi bir hayat yoktu hayallerimde. Benim solup giden hayalim bir mutfağımın olmasıydı. Sıcak, çok sıcak. Ocakta pişen yemeğimin  buğusunun sıcacık yaptığı, yemek kokusunun elbiselerime  sindiği bir mutfağım olsun isterdim. Çocuklarımın  mutlulukla karınlarını doyurduğu, benim pişirdiğim yemeklerle büyüdükleri, demli çayımı yudumladığım bir mutfak… Kışın giremediği bir mutfak. Şimdi, soğuktan hissetmediğim ellerimin yıkadığı küçük, eski bir tencere dışarıdaki taşın üstünde kendisine yer bulmuş. Birkaç parça tabak, kaşık, bardak ise bir muşambanın üstünde… Hayallerimin solup gitmesinden daha zoru ise çocuklarımın  gözlerimin içene her baktıklarında benden istedikleri şey. Hayal kurmayı unutturan bu yaşamda, yeni filizlenen bu tohumlara hayal kurmayı öğretmek. Umut vermek. Bitmeyen kara kışa inat…’

Bireysel trajedilerin toplamından oluşan toplumsal felaketin anlatımı olan yaşanmışlığın şiirsel öyküleri..!

Semail Şeren kimdir?

Semail Şeren, Edebiyat, Öykü kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır. 

Mutfaksız Kadınlar kitabının yazarıdır. Semail Şeren kitapları; E Yayınları aracılığıyla kitapseverlerle buluşmuştur. Semail Şeren tarafından yazılan son kitap "Mutfaksız Kadınlar", E Yayınları tarafından okurların beğenisine sunulmuştur.

 

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık