Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Acılar paylaştıkça azalır!

Acılar paylaştıkça azalır!

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri anarak; geride kalanlara sabırlar diledi. Başkan Akpolat, "Geçtiğimiz yıl bugün Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen acı depremle sarsıldık. Deprem yaralarını sarmak için dayanışma içerisinde elimizden geleni yaptık. On binlerce canımızı aramızdan alan büyük depremde kaybettiğimiz yurttaşlarımızı rahmetle anıyor, geride kalanlara sabır diliyorum. Kandil gününde dualarımız kaybettiğimiz yurttaşlarımız için." ifadelerini kullandı.

Paylaştığı videoda da, Belediye arama kurtarma ekipleri deprem günlerini aşağıdaki ifadelerle aktardı:

"6 Şubat sabahı acı haberi duyduktan sonra sahaya inecek ekiplerimizle birlikte hızlı bir şekilde ekipman ve malzemelerimizi hazırlayarak deprem bölgesine ulaştık. Aklımızda olan tek bir şey vardı; enkazda kalan vatandaşlarımızı bir an önce çıkarabilmekti.

Bölgeye ilk giden ekiplerden biri de Beşiktaş Belediyesi Arama Kurtarma ekibiydi. Oraya vardığımızda çaresizlik, yıkım ve acı verici bir tablo vardı.

Pac Meydanı'na yaklaştığımızda depremin yıkıcı etkilerini havadan görme imkanı oldu. Binalar yıkılmış, Her yer yangın yeri, dumanlar yükseliyor... AFAD'ın verdiği koordinatlara yürüyoruz, üzerimizdeki resmi üniformaları gören depremzedeler, yardım çığlıklarıyla yanımıza geldiler.

İkinci depremin hemen ardından, bölgeye ulaşan ilk ekip olduğumuz için insanların çaresizliği, acısı... Canını kaybetmiş... Bu hissiyat vardı. 

Kimimiz perde arkasında görev yaptı. Kimimiz de enkaz alanında risk alarak görev yaptı. Toplumumuzun geliştirdiği zor durum refleksi sayesinde el ele, ışık hızında, birlikte bir dayanışma ve beraberlik gösterdik.

Enkazda çalışırken Başkanımızın yanımıza gelmesi ve bizim orada yalnız olmadığımızı hissetmemiz bizim için anlamlı olan bir andı.

Deprem bölgesinde 12 gün boyunca aralıksız çalışmalarımız oldu. Yaptığımız eğitim ve tatbikatların önemini çok çok anladık. Daha tecrübeli, daha profesyonelce bir çok vatandaşımızın sağ salim çıkmasına vesile olduk.

Sayın Başkanımız Rıza Akpolat'a ve Başkan Yardımcılarımıza çok teşekkür ederiz. Çünkü bize buradan bir çok ekipman ve malzemeler geldi.

Ekipman ve malzemenin ne kadar önemli olduğunu deprem bölgesinde anlamış olduk. Birçok insanımızın hayatını kurtarmamızın tek bir nedeni varsa, o da aldığımız eğitim ve tatbikatlardır.

Bütün vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlenmesi için bu eğitimlere katılmalarını öneriyorum. 

Bu konuda alabileceğimiz kısa da olsa bütün eğitimler kıymetli ve anlamlıdır. Belki bir belki yüzlerce insanın hayatını kurtarmamıza sebep olabilir. 

Ülke olarak 6 Şubat depreminden sonra büyük bir travma yaşadık. Deprem sonrasında dayanışma ve yardımlaşma konusunda hassasiyeti çok yüksek bir milletiz. Özellikle ilçedeki komşularımız ve vatandaşlarımız, haftalarca yardımların toplanması, organize edilmesi, deprem bölgesine ulaştırılması konusunda son derece gayret gösterdiler. Belediyemizle iş birliği içerisinde bu organizasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirdik.

Afet sonrasında ve afet öncesinde Belediyemizle beraber yürüteceğimiz iş ve işlemlerin her aşamasında vatandaşlarımızı da dahil etmek istiyoruz. Hem teorik hem pratik olarak eğitilmeleri ve plana dahil olmaları konusunda beraber çalışmaya hazırız. Komşularımızı bu organizasyona dahil olmaya bekliyoruz."

Sinanpaşa Camii'de hayır lokmaları paylaşıldı

Beşiktaş Belediyesi tarafından 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın aziz anısına hayır lokmaları paylaşmak üzere Sinanpaşa Camii'nde komşularla bir araya gelindi. Belediyeden yapılan açıklamada, "Acımız baki kalacak, unutmayacağız." denildi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da, "Kaybettiğimiz yurttaşlarımızın acısı yüreğimizde. Lokmalarımızı paylaşmak üzere tüm komşularımı bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: Beşiktaş Medya Grup

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık