Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

30 Nisan 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

29 kişinin can verdiği yangında işyerine ilk ruhsat verenler ile zamanında bizim ruhsat, kaçaklar ve ihaleler ile ilgili haberleri engellemek için evimize ve işyerimize saldıranlar aynı ekip çıktı!

29 kişinin can verdiği yangında işyerine ilk ruhsat verenler ile zamanında bizim ruhsat, kaçaklar ve ihaleler ile ilgili haberleri engellemek için evimize ve işyerimize  saldıranlar aynı ekip çıktı!

Beşiktaş'ta çıkan feci yangında göz göre göre canlar gitti. 
Yapılan araştırmalar sonucu kısa sürede buraya ilk ruhsatı verenler ve tüm eksikliklere rağmen ticari faaaliyete başlamasına vesile olanlar ortaya çıktı...
İçinde bir döneme yaptığımız haberler nedeniyle damga vuran tanıdık isimler var!..
Meğer, zamanında bizleri susturmak için çevirmedikleri dolap kalmayanlarmış bunlar!..
Şimdi bu kişilerden, giden canların hesabı sorulmalıdır!..

BIKTIK, USANDIK, ARTIK MİDEMİZ KALDIRMIYOR DİYE BOŞUNA DEMİYORUZ

Anlatacak çok şey var da, konuya kısaca değinelim.
Haber ilk olarak düştüğünde adeta beynimizden vurulduk. Çünkü bu ruhsat işlerine oldum olası duyarlıyız ve Gazete Beşiktaş ilk çıktığı günden bu yana dile getiriyor. Haber sitelerimiz de de yer veriyoruz. Bu konuda onlarca da köşe yazısı yazdık. Hepsi arşivlerde duruyor.

BU NE İLK, NE DE SON OLACAK

Çünkü, Beşiktaş on yıllar boyunca ihmal edildi. İmar planları acısından örnek projelere sahip ilçede, evler ve işyerleri bir birine karıştı. Alt katlar işyeri oldu. Hatta bir apartmanın tamamının işyeri olduğu araştırılırsa ortaya çıkar. Bunlar mahalleleri berbat etti. Otopark sorunu yarattı. Mahallelerde komşuculuk bitti. Yangın ve sağlık sorunları başladı. Güvenlik hat safhaya yükseildi. 
Sadece gece kulüpleri, barlar değil, koca koca bacalı restoranlar, kebap kokulu mahalleler, daracık, itfaiyenin giremeyeceği yerlerde yüzlerce çocuğun bakıldığı kreş ve çocuk yuvaları, her sokakta ve caddede yer almaya başladı. 

İLK RUHSAT TAHİR DOĞAÇ ZAMANINDA VERİLMİŞ

Biz bunları yıllar yılı yazdık, söyledik, saldırıya uğradık!.. Zamanında yazdıklarımızı bazıları anladı, bazıları anlamadı. Hatta bizi susturmak için, haberleri engellemeye yönelik bir çok algının içinde oldular. Bunu yapanda inanmazsınız, Beşiktaş Belediyesi, belediyenin başkanı, yardımcıları, hatta bazı meclis üyeleri ile ekibi oldu. Murat Hazinedar içişleri Bakanlığı tarafından görevden alınınca yerine Tahir Doğaç denilen bir kişi belediye başkanı oldu. Yine böyle kaçak yapılar ve ruhsatlarla ilgili bir kaç haber yazınca aynı yolu izlediler. Hatta, Beşiktaş Medya Grup bizle ne uğraşıyor diye mesajlar göndermeye başladılar. Zamanın ilçe başkanı ile de, kentin başka sorunları yokmuş gibi, ilçede bizimle ilgili konular görüşülmüş, Bazı adını bile anmak istemediğimiz ilkokul ve ortaokul düzeyindeki zamanın meclis üyeleri meclisi de kullanarak, gazetecileri susturmak amacıyla, işimize ve evimize yönelik saldırılar başlatmışlardı. 
Bunların içindekiler ne yazık ki o kadar uyarımıza rağmen, yine çeşitli şekillerde siyaset sahnesindeler.
Ve şimdi ortaya çıkıyor ki, ne yazık ki yangında can verenlerin bulunduğu işyerine ilk ruhsat kısa süreli Beşiktaş Belediye Başkanı olan Tahir Doğaç zamanında verilmiş. Ruhsatın altında da Tahir Doğaç'ın, başkan yardımcısı Yasemin Saral'ın imzası görülüyor.

KENDİ EKİBİNİ KURDULAR BİZİM HABERLERİ ENGELLEMEYE ÇALIŞTILAR

O dönem nasıldı, isterseniz kısaca bir bakalım. 
Tahir Doğaç, Murat Hazinedar görevden içişleri bakanlığınca alınınca, Belediye Başkanı yapıldı. Doğaç önce özel kalem müdürlüğüne, yaptığımız işleri listeleyen, hadi biz yine de adını yazmayalım, şimdi yazı işleri müdürü olan kişiyi getirdi. Ardından istisnai kadrodan yakını olduğu öne sürülen ve sosyal medyada sıkça yazılan  Prenses Yaşariye Özhan'ı atadı. Yasemin Saral ve Leyla Ünver'i başkan yardımcısı yaptı. Beltaş'ın başına da Ayça Akpek'i getirdi. 

Ruhsat, ihale, kaçak ve de bağışlar bu sürede bir çok gazeteye manşet oldu. Hatta bize de bazı istenmeyen olayları haberleştirdik diye adeta savaş açtılar. 
Haberlerimizi beğenmeyenler, bizi susturmak için, Beltaş'a da yönetim kurulu üyesi yaptıkları Mustafa Kantar ve Mustafa Mercan adlı 2 eski meclis üyesini öne sürerek, başkan yardımcısı Yasemin Saral ve özel kalem müdürü Prenses Yaşariye Özhan imzalı, Beltaş bürokratları, imar müdürlüğü ve belediye yazı işleri bürokratlarını, hatta meclisi de işin içine katan bir dizi çalışma ile herşeyi ile yasal olan bizim evimizi ve işlerimizi sorgulamaya kalktılar. Foyaları ortaya çıkınca, yine bir meclis üyesi ve Beltaş yönetimindeki arkadaşları Oğuz Tosun'u gazeteye göndererek, çark edip, sonradan inkar etselerde, o zamanlar, hepsinin imzalı yazışmalarını ortaya çıkarmış ve yayınlamıştık.

NE YAZIK Kİ ÇOĞU YENİDEN GÖREV ALDI

Bize daha sonra noterden ihtar bile çekmiş, gazeteciliğimize laf etmişler, hatta Biz Mehmet Aslan'ı destekliyoruz, siz Rıza Akpolat'ı destekliyorsunuz onu başkan yaptırmayacağız boşuna haber yapmayın bile deme cüretini göstermişlerdi. Haberlerin kaldırılmasını istemişlerdi. Biz de gazeteden kendilerini kovmuştuk. Bu resmi belgeler halen, haberlerde ve arşivlerde duruyor. İşin rezil tarafı da nasıl oluyorsa, tüm uyarılarımıza rağmen, yeni meclise girenler ve görev alanlar da yine kendileri oldu!..

İMZA 2018 YILINDA VE BAŞKAN YARDIMCISI YASEMİN SARAL'A AİT

Neyse...
İşin garip çilvesi mi diyelim, Allahın sopası mı, Beşiktaş Gayrettepe'deki korkunç yangında ruhsat verenlerde, ele geçirdiğimiz belgeleri incelediğimizde gördük ki yine aynı kişiler... Tahir Doğaç ve Yasemin Saral. Aynı dönem ve imzaları bulunuyor. 2018 yılında bir çok eksik ve yanlışa rağmen verilmiş olan bu ruhsat ile bu işletmede çıkan yangında 29 can gitti. O zaman verilmese belki işletme faaliyete geçmeyecekti. Bu korkunç olayı yaşamayacaktık.
O zamanda bu konuları çok yazmış ve ve söylemiştik. Ama hep kulak arkası edildi. Zamanında bizimle uğraşaçağınıza yazdıklarımıza biraz olsun kulak verseydiniz, bunlar olmayacaktı. 

BU EKİP O ZAMANLAR BENZER KONULARDA ÇOK HABER OLMUŞTU

Ayrıca;
O zamanlar Beşiktaş Belediye Başkanı Tahir Doğaç ve bu ekip, bir çok tartışmalı konu nedeniyle adeta her gün ulusal gazetelerde manşet oluyorlardı. İddialar havada uçuşuyor. Meclise, önergeler ve sorular veriliyordu. Bizim, yazdıklarımız da yol göstereceğine, tepki topluyordu.
Hatta 44 şehidimizin olduğu gün, konser düzenlemeye kalkmıştı bu yönetim. İptal edin deyince de size ne?, avans verdik yanar demişlerdi.
Yapmayın ayıp, günah dediğimiz için bizi hedefe koymak için verdikleri çabayı keşke bu işyerine verdikleri ruhsat için harcasalardı.

SORUMLULAR KİMSE HEPSİ HESAP VERMELİDİR

Şimdi soruşturma açıldı ve o döneme ait tüm ruhsatlar ve yapılan işler ele alınarak, genişletilmesi gerekir. 
Canların vebali kim sorumluysa, üzerinedir. Biz bilemeyiz ama, araştırma ve soruşturma sonucu tüm sorumlular yargı önünde hesap vermelidir.
Şimdi sorumluğu olan kimse, onlara sesleniyoruz. Vicdanınız rahat, çoluk çocuğunuzun yüzüne nasıl bakıyor, kafanızı rahat ve huzur içinde yastığa koyup nasıl uyuyorsunuz, merak ediyoruz.

BU İŞLERİN TAKİPÇİYİZ

Bu işler kamuoyuna mal olmuştur!..
Biz; yıllar geçse de unutmayız ve unutturmayız!..
Siz de; Unutmayın!..
Beşiktaş Medya Grup her zaman doğruları yazar. Takip eder. Doğrular da eninde sonunda ortaya çıkar!..

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık