Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Temmuz 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

19 Mayıs Gençlik Festivali'nde görkemli final!

19 Mayıs Gençlik Festivali'nde görkemli final!

Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği 19 Mayıs Gençlik Festivali’nde en renkli etkinlik dün akşam gerçekleştirildi. Saat 18.00’de Ortaköy’de toplanan vatandaşlar Barbaros Meydanı’na kadar Rengarenk Koşusuna katıldılar. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da gençlerle birlikte Barbaros Meydanı’na kadar koşarak koşuyu tamamladı.

Edinilen bilgilere göre; binlerce vatandaşın toz boyalarla boyanarak koştuğu Rengarenk Koşusu renkli görüntülere sahne oldu. Koşunun bittiği Barbaros Meydanı’nda konuşan Başkan Rıza Akpolat;

“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliği hepiniz hoş geldiniz. Muhteşem görünüyorsunuz. Bu bayramı en çok siz hak ediyorsunuz. İyi bir gelecek, eğitim, eşitlik, demokrasi, özgürlük sizin hakkınız. Cumhuriyet en çok sizin hakkınız. Bu bayramı doya doya kutlayın diye Ulu Önder sizlere armağan etti. Bayramınız kutlu olsun. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz.” ifadelerini kullandı.

"MİLLİ BAYRAMLAR EN GÜZEL BEŞİKTAŞ’TA KUTLANIR"

Konuşmasında Beşiktaş’ın tarihsel önemine değinen Başkan Rıza Akpolat;

“Burası çok özel bir nokta. Bütün milli bayramlar en güzel Beşiktaş’ta kutlanır. Çünkü burası Kaptan-ı Deryaların Barbaros Hayrettin’in kenti. Burası Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’in yaşadığı bütün Kurtuluş Savaşı’nın planlarını yaptığı, Cumhuriyet fikrini geliştirdiği yer. İngiliz zırhlıları Dolmabahçe önüne geldiğinde ‘Geldikleri Gibi Giderler’ dediği yerdir burası. Dolayısıyla Beşiktaş demek özgürlük, demokrasi, eşitlik demek. Beşiktaş demek hürriyet, cumhuriyet demek. Beşiktaş demek Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk demek. Gençlik festivalimize 16 Mayıs günü başladık. Çünkü Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk 16 Mayıs günü bağımsızlık mücadelesinin ilk adımını Beşiktaş’ta atmıştır. Önce Şişli’deki evinden çıkmış, Akaretler’de anne duası almış sonra Beşiktaş Meydanı’na gelmiş Kartal İstimbotuna binip Karaköy’den Bandırma Vapuruna geçerek Kurtuluş Savaşı’nı başlatmıştır. Dolayısıyla biz yola çıktığı 16 Mayıs’ı bayram olarak kabul ederiz ve 19 Mayıs kutlamalarını 16’sında başlatırız. Bugün festivalimizin son günündeyiz. Milli bayramlarımızı, festivallerimizi yasaklayanlara inat, Atatürk demekten çekinenlere inat, milli bayramlarımızı doya doya kutlayacağız.” şeklinde konuştu.

GENÇLİĞİN ATA’YA CEVABI HEP BERABER OKUNDU

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat konuşmasının sonunda ‘Gençliğin Ata’ya Cevabı’nı önce kendisi okudu, alanda bulunan gençlerden de tekrar etmesini istedi;

“Ey Büyük Atatürk;

Bizler gösterdiğin hedefe ulaşmak için ant içtik. Çağdaş uygarlık için atan yürekler senden aldığı güçle çarpıyor. İlkelerini savunmayı, ilkelerini korumayı, ilkelerini yaşatmayı namus ve şeref borcu sayıyoruz. Her zaman iyinin, her zaman güzelin ve doğrunun savunucusu olacağız.” ifadelerinin önce Başkan Rıza Akpolat tarafından okunması sonra da gençlerin Akpolat’ı tekrar etmesi dolayısıyla duygulu ve coşkulu anlar yaşandı.

BEŞİKTAŞ’TA ÖNCE MURDA SAHNE ALDI SONRA HADİSE RÜZGARI ESTİ

Barbaros Meydanı’nda saatler 20.00’yi gösterdiğinde rap müziğin son dönem öne çıkan temsilcilerinden Murda sevilen parçalarını hayranları için seslendirdi. 21.30’da ise sahneye pop müziğin güçlü kadın seslerinden Hadise çıktı, sanatçı ilk olarak 10 yıl marşını seslendirdi, tüm dinleyiciler hep bir ağızdan büyük bir coşkuyla 10 Yıl Marşını söyledi. Hadise, 'Feryat', 'Mesajımı Almıştır O', 'Prenses' ve 'Hadi Deli Oğlan' başta olmak üzere birçok şarkısını hayranları için seslendirdi. Sahne şovlarıyla izleyicileri büyüleyen Hadise, ünlü rapçi Murda ile düet de yaparak Beşiktaşlılara unutulmaz bir akşam yaşattı. On binlerce kişi Hadise’nin parçalarına eşlik ederek, telefonlarının ışığını açıp gecenin karanlığını Barbaros Meydanı’nda aydınlattı.

 

Editör: Beşiktaş Medya Grup

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık