Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Nisan 2024, Pazartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Yüzyılın felaketi! Ölü ve yaralı sayısı artıyor

Yüzyılın felaketi! Ölü ve yaralı sayısı artıyor

 

Dün saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin yarattığı yıkım, saat 13.24’te Elbistan ilçesinde yaşanan 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremle katbekat arttı.

Edinilen bilgilere göre; Kahramanmaraş’ın yanı sıra Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’yı yerle bir eden deprem sonrası ülke genelinde yedi günlük milli yas ilan edildi, arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

 

Saat 09.30 itibarıyla ölü sayısı 3 bin 385, yaralı sayısı 20 bin 426, yıkılan bina sayısı 11 bin 302 olarak açıklandı.

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan açıklamaya göre 13 bin 740 arama kurtarma personeli görev yapıyor.

Kahramanmaraş kent merkezinde bulunan Trabzon Caddesi’ndeki çok sayıda bina yıkıldı. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Kahramanmaraş depreminde son dakika gelişmesi... AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, dün Kahramanmaraş'ta 04.17 ve 13.24'te meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depreme ilişkin son bilgileri paylaştı.

 “Depremin etki alanı 110 bin kilometrekare" ifadelerini kullanan Tatar,  "Şu ana kadar 285 artçı deprem meydana geldi. Yaşamını yitiren kişi sayısı 3 bin 385, 20 bin 426 yaralı var. Teyitlenmiş yıkılan bina sayısı 5 bin 775" dedi.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü, teyit edilmiş yıkılmış bina sayısının 5 bin 775, teyit edilmemiş yıkılma ihbarı gelen bina sayısının ise 11 bin 302 olduğunu açıkladı.

Tatar, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde 24 bin 443 personel görev yaptığı da belirtti. 285'ten fazla artçı sarsıntı meydana geldi.

GAZİANTEP'TEKİ DURUMU AÇIKLADI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'te can kaybının 468 olduğunu söyledi. Gaziantep'te 581 binanın yıkıldığını belirtti.  Kurum, "Bu deprem 13,5 milyon vatandaşımızı etkilemiş durumda" diye konuştu.

ELBİSTAN YERLE BİR OLDU

6 Şubat günü Kahramanmaraş sınırları içerisinde Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi. Deprem sonrasında Elbistan'da çok sayıda bina yıkılırken, gece boyunca yardım çığlıkları yükseldi.

İSKENDERUN'DA CAN AZARI

Dün saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin yarattığı yıkım, saat 13.24’te Elbistan ilçesinde yaşanan 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremle katbekat arttı.

 

Kahramanmaraş’ın yanı sıra Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’yı yerle bir eden deprem sonrası ülke genelinde yedi günlük milli yas ilan edildi, arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

 

Hatay’ın 250 bin nüfuslu ilçesi İskenderun’un merkezinde yer alan yüzlerce bina yerle bir olurken, enkazda çok sayıda kişinin bulunduğu ifade ediliyor. Kurtarma ve ilk yardım çalışmalarının yetersiz kalması üzerine yerle bir olan binaların enkazlarına çıkan vatandaşlar, kürek, kazma veya elleriyle kalıntıları atarak sonuca gitmeye çalışıyorlar.

 

İskenderun'da ki en büyük yıkımlardan biri merkezde bulunan eski SSK Hastanesi'nde yaşandı. Şu an Devlet Hastanesi olarak hizmet veren sağlık kuruluşunun yoğun bakım ve hasta servislerinin bölündüğü bölüm yerle bir oldu.

 

Çok sayıda hastanın ve personelin enkazda kaldığı ifade edilirken, çevrede toplanan vatandaşların kimisi, çalışmalara katılırken, kimisi de endişeli gözlerle ağır aksak yürüyen çalışmaları izlemekle yetiniyorlar.

ESKİ TEK BİNASI AYAKTA KALDI

Şehir merkezinde yer alan ve yaklaşık 50 yıllık olduğu ifade edilen TEK Elektrik Santrali'nin taş binasında herhangi bir hasar meydana gelmezken, çevresinde yer alan çok sayıda yeni binanın da yerle bir olması dikkat çekti.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Yakınları yıkılan binalar altında kalan aile fertleri, yağan sağanak yağmura rağmen çevrede çaresizlik içinde bekleyişlerini sürdürüyorlar. Enkaz altında yakınları bulunan aile fertlerinin kimisini gözyaşı döktü.

İSKENDERUN LİMANINDA YANGIN

 

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremler sırasında dün henüz belirlenemeyen nedenle konteynerlerde çıkan yangın gece boyunca devam etti. Çevreye yayılması nedeniyle büyüyen yangından yükselen dumanlar, İskenderun ilçesinin birçok noktasından görülüyor. TCSG Yaşam gemisinin de destek verdiği ekiplerin alevleri kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık