Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Yüz maskeleri hakkında korkunç gerçek! Covid-19’a davet

Yüz maskeleri hakkında korkunç gerçek! Covid-19’a davet

Bütün dünya normalleşme adı altında artık evlerinden çıkıp işe, spora ya da herhangi bir yere gitmeye başladı. Bunu yaparken de maske takarken karşımıza birçok seçenek çıkıyor. SÖZCÜ'den edinilen bilgilere göre; bu seçenekler arasında en dikkat çekici olanı ise kumaş maskeler… Fakat İngiltere’de yapılan araştırmada tekrar yıkanabilir maskelerin aslında pek de yıkanmadığını ortaya çıkardı.

İngiltere’deki YouGov tarafından yapılan araştırmaya göre kumaş maske kullananların yüzde 85’i maskelerini düzgün bir şekilde yıkamıyor. Geriye kalan yüzde 15’inin ise bu maskeleri hiç yıkamadığı ortaya çıktı.

İngiltere’de bulunan Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Grubu’nun (SAGE) önceki araştırmasında sekiz kişiden sadece birinin yeniden kullanılabilir bir maskeyi doğru bir şekilde yıkadığını ortaya koyuyordu. Bu düzgün bir şekilde yıkayanların ise yüzde 34’ü en az 4 kullanımdan sonra yıkadığını belirtti. Kumaş maskeye ek olarak tek kullanımlık maskeleri kullananlar ise bunları birden fazla defa kullanıyor. Bazı uzmanlar ise hijyeni maskelemeye yönelik bu sıkılgan tavrın Covid-19 veya diğer mikropların daha da yayılmasına yol açabileceğinden endişe ediyor.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık