Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Yüksek gelen faturalara vatandaştan tepki

Yüksek gelen faturalara vatandaştan tepki

Kıyaslama usulüyle yapılan hesaplamaya vatandaşlar tepkili... Tüketici Dernekleri Federasyonu’ndan ise hükümete öneri geldi. Salgınla mücadele sürecinde faturaları devlet, dağıtım şirketleri ve operatörlerin birlikte karşılaması istendi. Ulusal Kanal'dan edinilen bilgilere göre; yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu faturalarla ilgili bir karar almıştı. Buna göre, elektrik, su ve doğalgaz faturalarında 2018-2019 yıllarının aynı ayında gelen ücretlere göre kesim yapılacak. Mart, Nisan ve Mayıs ayları için sayaç okuma işlemi yapılmayacağı bildirildi. Ancak gelen faturalar tüketici de şok etkisi yarattı.

Ortalama alınarak düzenlenen faturalara vatandaşlar tepki gösterdi. Sosyal medyadan faturalarını paylaşan vatandaşlar, havaların ısınmasıyla yarı yarıya inmesini beklediği doğalgazın yüksekliğinden şikayet etti. 

Konuyla ilişkin Tüketici Dernekleri Federasyonu Başkanı Aziz Koçal Ulusal Kanal’a konuştu.

Faturası fazla gelen vatandaşların ilgili kurumlara şikayette bulunması gerektiğini de aktardı Koçal. Ayrıca hükümete de çağrı yaptı.

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık