Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

YSK'dan güvenlik açıklaması

YSK'dan güvenlik açıklaması

31 Mart'ta yapılaçak olan mahalli idareler seçimlerine 3 gün kala Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven her türlü güvenlik tedbirlerin alındığını açıkladı. Yüksek Seçim Kurulu'na Anayasa'nın 79. maddesi seçimlerin düzen içinde yönetimiyle ilgili görev verdiğini söyleyen YSK Başkanı Sadi Güven, seçim güvenliğinde önemli konunun ise oy kullanılan sandıklardaki ıslak imzalı tutanaklar olduğunu açıkladı. 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan seçimlerle ilgili tüm güvenlik tedbirlerini aldıklarını söyleyen YSK Başkanı Güven, "Fiziki güvenlikleri aldık, onun ötesinde seçimin kendi güvenliğiyle ilgili de tedbirleri aldık" diye konuştu.

10 gün içinde sonuçları "www.ysk.gov.tr" adresinden de yayınlıyoruz

Başkan Güven, seçimleri yapanın da, seçimlerde yarışanın da siyasi partiler olduğunu söyledi. 7 kişiden, başkan ve memur üyenin dışındaki 5 kişinin, o ilçede, son milletvekili seçiminde en çok oyu alan siyasi partilerin temsilcileri olduğunu açıkladı. YSK Başkanı Sadi Güven, bu kişiler sandık başlarında görev alacaklarını ifade ederek şunları söyledi: "Sandıklarda sonuçları onlar tespit edebilecekler ve itirazlara ilk aşamada onlar karar verebilecek. Onların tutmuş olduğu tutanakları bizim seçim gecesi bütün siyasi partilerle daha önceki gibi seçimde paylaştığımız gibi paylaşacağız. Seçimlerde benim anlatamadığım bir şey var, Türkiye'de, dünyada ilk bunu biz yapıyoruz. Sandıkların açılmasından sonra tutulan tutanakları taramak suretiyle siyasi partilere gönderdiğimiz gibi seçimlerin kesinleşmesinden sonra, 10 gün civarında bir süre sonra internette "www.ysk.gov.tr" adresinden de yayınlıyoruz. Çok basit hale getirdiğimiz bu durumu Vatandaşlar, Türkiye'deki tüm sandıkların ıslak imzalı sayım döküm cevtelini ve tutanakları, ilçe birleştirmelerini, il birleştirmelerini kontrol etmek, görme imkanına sahipler. Seçimin önemli güvenlik kodlarından birisi de budur."

Şimdiye kadar tutanaklarda değişiklik yapıldığına dair itiraz gelmedi

Güven, bu konuda bu zamana kadar mükerrer seçmen, mükerrer oy kullanma, fazladan oy kullanma gibi bir itirazın gelmediğini söyledi. Sandık başında sayım dökümlerini siyasi partiler yapıldığını söyleyin Güven, siyasi partiler gönderilen bu sayım döküm sonuçlarının vatandaşların incelemesine de açıldığını işaret ederek, şunları akatrıdı: "Vatandaşlarımız 2014'ten bu yana oy kullandıkları sandıklardaki sonuçlarını ıslak imzalı görmek istiyorlarsa 'ysk.gov.tr' girip görebilirler. Çok basit iki işlemle sonuçları görebilirler. Bu seçimlerde de oy kullandıkları sandık sonuç tutanaklarını bizim sitemiz 'ysk.gov.tr' adresine girmek suretiyle görsünler. Bizim güvencemiz, teminatımız bunlar. Bu zamana kadar bizim yayınladığımız sandık sonuçlarında ve tutanaklarda değişiklik yapıldığına dair bir tek itiraz gelmedi."

Güvenlik toplantısında siyas parti yöneticileri de katıldı

Yüksek Seçim Kurulu Sadi Güven Başkanlığı'nda yapılan güvenlik toplantısına, Yüksek Seçim Kurulu Üyeleri YSK Başkanvekili Erhan Çiftçi, YSK Üyesi Refik Eğri, YSK Üyesi İlhan Hanağası, YSK Üyesi Kürşat Hamurcu, YSK Üyesi Zeki Yiğit, YSK Üyesi Muharrem Akkaya, YSK Üyesi Faruk Kaymak, YSK Üyesi Yunus Aykın, YSK Üyesi Cengiz Topaktaş ve YSK Üyesi Nakiddin Buğday katıldı. YSK güvenlik toplantısına siyas parti temsilcileri ise AK Parti Temsilcisi Recep Özel, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Temsilcisi Mehlet Hadimi Yakupoğlu, İYİ Parti Temsilcisi Mustafa Tolga, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Temsilcisi Pınar Akdemir, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Temsilcisi Kürşat Türker Ercan katıldı

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık