Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

YSK'dan açıklama: Seçime 36 siyasi parti katılacak

YSK'dan açıklama: Seçime 36 siyasi parti katılacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili seçimlerine girecek siyasi partilerin tespiti için toplandı. Edinilen bilgilere göre; YSK'dan yapılan açıklamada ''Seçime 36 siyasi parti katılacak. Oy verme işlemi 08.00-17.00 saatleri arasında olacak.'' denildi.

Erdoğan seçim kararını imzaladı

BBC Türkçe'den edinilen bilgilere göre; Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, Anayasa'nın 116. Maddesinin kendisine verdiği yetkiye göre 18 Haziran'da yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararı aldığını açıkladı. 

Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olduğunu da ilan etti.

Erdoğan, 18 Haziran tarihinin üniversite sınav tarihiyle çakışması, Hac farizasının yerine getirildiği bir döneme denk gelmesi ve okulların tatil olması nedeniyle memlekete gidişler nedeniyle sağlıklı bir tarih olmadığını, alternatif olarak 14 Mayıs'ı değerlendirdiklerini söyledi.

14 Mayıs’ı, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerdeki "yıkımın izlerini silecek hayırlı bir yarışa dönüştürmek" istediklerini belirten Erdoğan, "Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak, bizimle yarışacak ve TBMM'de temsil için mücadele edecek herkesten bu samimi çağrımıza destek bekliyoruz" diye devam etti.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık