Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

YSK Başkanı Sadi Güven, süreç devam ediyor

YSK Başkanı Sadi Güven, süreç devam ediyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Süreç devam ediyor. Kurulun önüne gelen dosyalar inceleniyor. Seçim süreci sona erdi, şimdi yargı süreci başladı." açıklamasında bulundu. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, YSK'nin yargı yargı ve diğer seçim iş ve işlemlerine ilişkin hazırlıklar  ile seçimi yönetme olmak üzere, iki görevinin olduğuna işaret eden Sadi Güven, şunları söyledi: "Daha önceki seçimlerden sonra söylediğim gibi seçim süreci sona erde. Şimdi yargı süreci başladı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nın iki görevi var. Bir tanesi yargı görevi ve bir tanesi de diğer seçime ilişkin hazırlıklar ile seçimi yönetme görevi. Seçimin sona ermesinden itibaren yargıya ilişkin YSK’nın görevi başladı. Şu anda yaptığımız da tam bu. YSK olarak 11 yüksek mahkeme üyesi önüne gelen şikayetlerle ilgili toplanıp dosyalarla ilgili karar veriyor.

Kurul önüne gelen dosyaları sonuçlandırıyor

Biz bu kararı verirken yasal olarak Yüksek Seçim Kurulu'nda temsilci bulundurma hakkına sahip AK PARTİ, CHP, MHP, HDP ve İYİ Parti temsilcileri de bizim karar verme sürecinde yapmış olduğumuz tüm toplantılarda hazır bulunuyorlar ve kurula kendi görüşlerini bildirmek suretiyle katkı veriyorlar. Kurul bu şekilde önüne gelen dosyaları bir an önce sonuçlandırıyor. Bu süreç devam ediyor.

Benden her bir dosya için haber beklemeyin

Şunu herkes bilmeli ki, yargı süreci içinde hakimler bakmış oldukları davalarla ilgili herhangi bir açıklama yapmazlar. Sizin haber alma özgürlüğünüz var, göreviniz de tam da bu ama benden her bir dosya için haber beklemeyin. Bunu söylemeyeceğim, daha önceki seçimlerde de bunu belirttim. Yargı sürecinden önce diğer konularda detay bilgi verdiğim halde, yargı sürecinde bakmış olduğumuz davaların içeriğiyle ilgili herhangi bir açıklama yapmayacağım."

Yargı sürecine aykırı bir şey olur

Bunu YSK’daki temsilcisi bulunan siyasi partilerden ve diğer yerel ilçe seçim kurullarından alabilirsiniz. Ama benden “şu dosya geldi, şu dosyada karar oldu, şu kararı verdik, oy birliği oldu, oy çokluğu oldu” gibi detayları bilgi istemeyin. Bunu daha önceki seçimlerde de vermedim. Şimdi de vermeyeceğim. Vermem de doğru değil. Yargı sürecine aykırı bir şey olur. Hepinize teşekkür ediyorum kolay gelsin.'' açıklamasında bulundu.

Ne geldiyse inceleyip karar vereceğiz

Bir gazetecinin İstanbul'da 15 ilçede yeniden seçim yapılıyor mu, yeniden oylar sayılıyor mu? sorusu üzerine, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, "Ben size söyledim kararları, bize gelen kararları biz bakmıyoruz. Ne geldiyse inceleyip karar vereceğiz. Siz araştırın" diye cevapladı.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık