Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

18 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

YSK Başkanı Sadi Güven hazırız dedi

YSK Başkanı Sadi Güven hazırız dedi

Yüksek Seçim Kurulu yeni binası hizmete girdi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yeni hizmet binasının yapımı tamamlandı. Taşınma işlemlerinin  de tamamlanmasıyla yeni binasında ilk mesaisine başladı. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, hizmete giren yeni hizmet binasındaki makamından 31 Mart yapılacak olan seçimle ilgili soruları yanıtladı. Tamamlanan hizmet bina hakkında bilgi veren Güven, YSK'nin kendisine ait bir bina bulunmadığını, Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü binasında görev yaptıklarını açıkladı. Danıştay eski binanın YSK'ya verildiğini, gerekli çalışmalardan sonra eski danıştay binasının yıkımına Mart 2016'da inşaasına başlandığını anlatan YSK Başkanı Güven, bina komple yıkıldı ve 2017'de yeniden temeli atıldığını söyledi.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, inşaatın bittiğini, yeni hizmet binaya taşındıklarını söyledi. Bina yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Güven şunları söyledi: "Yeni hizmet binamız bundan sonraki süreçte hayırlı karar alınmasına vesile olmasını diliyorum. 31 Mart 2019' Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimini yeni binamızdan yöneteceğiz. Eski binamızda bulunan SEÇSİS sistemi hala orada, gelecek günlerde de buraya da yeni sistemi kuracağız. İki tane sistemimiz olmuş olacak. Felaket kurtarma merkezi olarak yukarıdaki binadaki sistem odamızı tutacağız, buraya da yeniden bir sistem odası  kuracağız. Bunu önümüzdeki  yılda planladık, böyle bir çalışma yapacağız. Güzel olan şey de Allah' şükür binanın yapımında, yıkımında, herhangi bir kaza, bela olmadı, ölüm olayı yaşanmadı. Kızılay'ın göbeğinde zor bir saha. Yıkılması yapımından daha zordu. Hamdolsun bitirdik. Herkese çok teşekkür ediyorum."

Büyük oranda işi bitirdik

Yeni hizmet binasında 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimle ilgili soruları cevaplayan Sadi Güven, "Yüksek Seçim Kurulu'nun il seçim kurulları ve ilçe seçim kurullarının seçim için hazırlıklarının tamamladığını söyledi. İlçe seçim kurullarında bir kısım hazırlıklar devam ettiğini açklayan YSK Başkanı Güven, "Büyük oranda işi bitirdik. Hafta sonu yapılacak olan seçimleri bekliyoruz. Vatandaşlar sandığa giderek oylarını kullansın. Demokrasi böyle tesis edilir. Sonuçlar ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Kazasız, belasız güzel bir seçim olmasını da temmenni ediyorum" diye konuştu.

Vatandaşlarımız mutlaka sandığa gidip oylarını kullanmaları gerekiyor

Seçmen listeleri hakkında da açıklamalarda bulunan YSK Başkanı Sadi Güven, şöyle devam etti: "23 Mart itibarıyla seçmen listelerini yeniden gözden geçirdik. Bu süreden sonra askere giden, vefat eden, vatandaşlık hakklarını kaybeden toplam 146 bin 669 seçmen oy kullanamaz hale geldi. Bu vatandaşlarımız oy kullanamayacaklar. Diğer oy kullanma hakkına sahip olan vatandaşlarımız mutlaka sandığa gidip oylarını kullanmaları gerekiyor."

Hangi illerde saat kaça kadar oy kullanılacak?

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak mahalli yerel seçimlerde hangi iller saat kaça kadar oy kullanacağını açıklayan YSK Başkanı Sadi Güven, "Trabzon, Tunceli,  Şanlıurfa, Van, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Ardahan, Iğdır, Bayburt, Batman, Şırnak, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır,  Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Kilis olmak üzere 31  ilde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatlerinin 07.00-16.00 olarak  uygulanacağını, diğer illerde oy verme saatlerinin 08.00-17.00 olacak" diye konuştu.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık