Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

YSK Başkanı Güven'den 23 Haziran seçim açıklaması

YSK Başkanı Güven'den 23 Haziran seçim açıklaması

Seçimlerin iptalinin ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 23 Haziran'da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Seçmen listelerinin değişmeyeceğini ve bugün vatandaşlara açılacağını açıklayan Güven, sadece sandık kurullarının değişeceğini bildirdi. Seçmen listelerinin aynısının kullanacağını belirten YSK Başkanı Sadı Güven, "İstanbul'da yeni bir seçim değil yenileme seçimi yapıyoruz. Vatandaşlarımız ysk.gov.tr'den isimlerini sorgulayabilirler." dedi.

Vatandaşlar ysk.gov.tr'den isimlerini de kendileri de sorgulayabilecek

İstanbul seçimlerinin iptali ve yapılacak seçim için hakkında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Güven, gazetecilerin sorularını yanıtladı. YSK Başkanı Güven, "İstanbul'da 23 Haziran'da yapılacak seçimlerde seçmen listeleriyle ilgili yoğun tartışmalar olduğunu gördüm. Bu yenileme seçimi. 31 Mart'ta yapılan seçimde kullandığımız sandık seçmen listelerinin aynısını kullanacağız. Herhangi bir güncelleme yapılmayacak, askıya da çıkmayacak. Oy kullanma hakkına sahip kim varsa oy kullanacak. Partilerle sandık seçmen listelerini paylaştık. Vatandaşlarımız ysk.gov.tr'den isimlerini de kendileri de sorgulayabilecek, hangi sandıkta oy kullanabileceklerini görecekler. Sadece sandık kurulları değişecek. Onun dışında bir değişiklik olmayacak" diye konuştu.

Oy kullanamaz işareti düşülecek

Kısıtlı seçim hakkında bilgi veren Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Güven, "Oy kullanamayacak kısıtlı seçmenlerle ilgili 'oy kullanamaz' işareti düşülecek. Onlar silinmeyecek, karşısına şerh düşülecek. 31 Mart'ta kim oy kullanma hakkına sahipse, 23 Haziran'da da oy kullanma hakkına sahip olacak. Siyasi partilerle de paylaştık, bunu karşılaştırma imkanına sahip olacak" ifadelerini kullandı.

Seçim iptali yazımı sürüyor

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, 31 Mart'taki yapılan seçim sonuçlarının iptali hakkında gerekçeli kararın yazımının sürdüğünü, tamamlandığında açıklanacağını söyledi.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık