Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Yerli otomobil görücüye çıktı

Yerli otomobil görücüye çıktı

Tarihi günde tarihi programda Türkiye'nin yerli otomobilinin tüm bilgileri paylaşıldı. Hız, şarj, güvenlik konfor ve teknoloji olarak zirveye oynayacak olan yerli otomobilimiz rakiplerine parmak ısırtan özelliklere sahip. İşte birbirinden farklı kasa ve özelliklerle sahip olacak olan yerli otomobilin bilgileri ve tüm özellikleri ile tanıtım programındaki yerli otomobil heyecanı...

"Türkiye'nin Otomobili"nin tanıtım toplantısı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Tanıtım programında yerli otomobilin tüm bilgileri ve merak edilen gelecek projeksiyonu anlatıldı.

PROGRAMDA BAŞKA ERDOĞAN DA HAZIR BULUNDU

Erdoğan, Gebze'de yerli otomobilin tanıtılacağı "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Yeniliğe Yolculuk Buluşması" ile resmi açılışının yapılacağı "Bilişim Vadisi"ne geldi. Ayrıca programda tarihi yerli otomobil hamlesiyle ilgili önemli açıklamalarda da bulundu.

"DEVRİM" DE ORADAYDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı alana girişinde TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile diğer ilgililer karşıladı. Fuaye alanında bulunan "Devrim" arabasını inceleyen Erdoğan, direksiyona geçti. Erdoğan, daha sonra beraberindekilerle fotoğraf çektirdi. Erdoğan'ın beraberindekilerle salondaki yerini almasıyla tören başladı.

Programa, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, TOBB başkan ve yardımcıları, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) hissedarları, otomotiv endüstrisi, otomotiv tedarik sanayisi, iş dünyasının temsilcileri, medya temsilcileri ile TOGG çalışanları ve yakınları da katıldı.

YERLİ OTOMOBİLİN ÖZELLİKLERİ VE BİLGİLERİ

Yerli otomobilin bilgileri ve özellikleri şu şekilde;

YERLİ OTOMOBİLİN BATARYA, GÜÇ, VE HIZLANMA DEĞERLERİ

Araçta, gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketi mevcut. Otomobilde, 200 beygir güç ile 7.6 saniye, 400 beygir güç ile 4.8 saniye altında 0-100 km/s hızlanma kapasitesi bulunuyor.

ARIZA DURUMUNDA SERVİSLE İLETİŞİME GEÇECEK

Yerli otomobil, sürekli olarak merkeze bağlı olacak ve bazı sistem güncellemeleri sürücünün bile hissedemeyeceği şekilde giderilecek. Ayrıca bakım ve parça değişimi gerektiren arıza durumlarında ise sistem, direkt olarak bakım noktasıyla iletişime geçecek.

YERLİ OTOMOBİLDE OTONOM SÜRÜŞ

Yerli otomobil otonom sürüş teknolojisine sahip olacak. Trafik sıkıştığı zaman otomobil kendiliğinden durup kalkabilecek. Sürücünün direksiyonla kontrol etmesine gerek kalmayacak.

TARİHİ HOLOGRAFİK ASİSTAN TEKNOLOJİSİ

Yerli otomobilde Holografik Asistan teknolojisi de bulunuyor. Bu teknolojiyle yol detayları, tümsekler, köprüler sürücünün direkt olarak gözbebeğine ışınlar yoluyla iletilecek. Sürücü yola bakarken aynı zamanda bu uyarıları da görebilecek. Holografik Asistan teknolojisi dünyada ilk kez kullanılıyor.

Bakan Mustafa Varank'tan yerli otomobil ile ilgili bilgilendirme ve açıklamalar; "Türkiye'nin dört bir yanında sıfırdan kurduğumuz 85 teknopark yeni fikirlerin ürüne dönüşmesine ev sahipliği yapıyor. Savunma sanayiinde tüm dünyanın saygı duyduğu yeni bir başarı hikayesi yazdık. Türkiye'nin babayiğitleri bir araya geldiler ve şimdi Türkiye'nin otomobilini dünyaya tanıtıyorlar. Tüm fikri sinai mülkiyet haklarıyla mühendislikleriyle Türkiye'nin otomobilidir. Bu gurur 82 milyon vatandaşımızındır. Bu başarıya ön ayak olan ve bu hayali işaret eden sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. CEO'muzdan ortaklarımıza herkese teşekkür ediyor başarılar diliyorum. Bu süreçte bize kritik destekler sunan Hazine Maliye, Milli Savunma ve Ulaştırma Bakanlıklarımız olmak üzere tüm bakanlıklarımıza da ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bilişim vadimizin de gençlerimize, bilişimci ve yatırımcılarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık