Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Yeniden Cumhurbaşkanı adayı olacak

Yeniden Cumhurbaşkanı adayı olacak

Seçim sürecinde CHP’nin destek verdiğini, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun kendisini sık sık aradığını, birkaç can sıkıcı şey yaşansa da, CHP üyesi olsun olmasın pek çok insanın seçim kampanyasına destek verdiğini dile getiren Muharrem İnce, ona oy veren 15 milyonun dışında güvenlik kuvvetlerinin ve gençlerin sosyal medyada muhteşem işler yarattığını söyledi.

Başarının yüzde 50+1 olduğunu, yüzde 22’nin, yüzde 31’in başarı sayılmadığını ifade eden Muharrem İnce, “ Ben bitti demeden bu işe bitmez” dedi.

Ayrıca, seçim sürecinde bazı hatalar yaptığını kabul eden Muharrem İnce, Apolet tartışmasından bahsetti. Apolet tartışmasını gereğinden fazla uzattığını dile getiren İnce, Erdoğan 32 miting yaparken ben 107 miting yaptım yeterli olmadı. Keşke geceleri de mitin düzenleseydim.” Şeklinde konuştu.

Seçim günü yaşananlar hakkında konuştu

Seçim gecesi açıklama yapmaması hakkında konuşan Muharrem İnce, Yaşar Tüzün’ün sosyal medyada Muharrem İnce hakkında yapılan tuhaf yorumlar üzerine kendisine çıkıp konuşsan mı sorusu üzerine, Engin Altay’ın bekleme önerisini dinlediğini ve konuşma yapmadığını söyledi. Öte yandan, insanları YSK önüne çağırmaması ile ilgili olarak da, CHP temsilcisi olarak YSK’da görevli olan kişiye alınan kararlarla ilgili rahatsızlık veren bir durum olup olmadığını sorduğunu ve yok cevabını aldığını açıkladı. Mitinglerde konuşurken yanlış bir şey yapıldığı takdirde 50 bin avukatla geleceğini söylediğini belirten İnce, “ YSK’nın verdiği kararları CHP temsilcisi kabul ettiyse ben neden insanları YSK’ya çağırayım? “ ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce’den Erdoğan’a tebrik

24 Haziran’daki seçimleri kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ertesi gün arayarak kutladığını söyleyen Muharrem İnce, mahallesinde kendisine neden kutladın diyenlerin olduğunu söyledi ve sözlerine devam etti: “ Erdoğan’a 26 milyon insan oy vererek seçmiş, o insanların oy vererek seçtikleri kişi ben tebrik ederim. Bir dahaki seçimde o insanlardan oy isteyeceğiz” şeklinde konuştu.

Yeniden Cumhurbaşkanı adayı olacağım

Bir dahaki yapılacak olan seçimlerde tekrar aday olmaya kararlı olduğunu söyleyen Muharrem İnce, “Bu iş böyle bitmez, ben bitti demeden de bitmeyecek. 107 miting yerine 307 miting, 50 gün yerine 500 gün yapacağım ve başaracağız. Bu iş partiyi aştı, bu benim o 15 milyon insana borcumdur.” İfadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu ile olan yemekte neler yaşandı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşleri ile birlikte yedikleri yemek hakkında açıklamalarda bulunan Muharrem İnce, aralarındaki özel bir telefon numarasından görüştüklerini, Pazartesi için anlaştıklarını ama yerine ve saatine karar vermediklerini söyleyerek, bir gazetecinin kendisini arayarak yeri ve saati bildirdiğini, ardından da Kemal Kılıçdaroğlu’nın arayarak saati ve yeri bildirdiğini söyledi. Bu yemeğin yeneceğini 81 milyonun bildiğini ve siyasi bir yemek olduğunu sadece orada 4 kişi bulunduğunu, hiçbir saygısızlığın yaşanmadığını belirtti.

Onursal genel başkanlık teklifi

Kemal Kılıçdaroğlu’na genel başkanlık teklifini söylemesi hakkında konuşan Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu’na onursal genel başkanlık teklifini ettiğini söyledi. Yeni bir yapılanmaya girilmesi gerektiğini söylediğini ifade eden İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ile rekabet etmek istemediğini söyleyerek,  “Beni genel başkan yapın, siz de onursal başkan olun. Ben hemen meydanlarda mitinglere başlayayım. Tabana kadar yenilenelim. “ dediğini, medyada çıkan olumsuz haberlerin gerçek olmadığını açıkladı.

Yeni parti kurmak gibi bir derdim yok

Yeni bir parti kurması ile ilgili çıkan söylentiler hakkında konuşan Muharrem İnce, gazetecilere ağzımdan çıkanı dikkate almalarını söylüyorum diyerek, yeni parti kurmayacağını vurguladı. CHP’nin kendisini tamamen yenilemelidir dedi.

Cumhurbaşkanlığını istiyorum

İBB Başkanlığına aday olmak istemediğini belirten Muharrem İnce, böyle bir teklif gelirse reddedeceğini söyleyerek, cumhurbaşkanlığını istediğini söyledi. Artık sistemin değiştiğini ve ülkeyi Başbakan yerine Cumhurbaşkanı’nın yönettiğini ifade eden İnce, Cumhurbaşkanı adayının siyasi parti lideri olmasının gerektiğini belirtti. Bu nedenle Cumhurbaşkanı seçimlerinin hazırlıklarına başlayalım dediğini açıklayan Muharrem İnce, tüzüğün, programın değişmesi gerektiğini ve üye sayısının artması gerektiğini söyleyerek,  “Aday bir sandık aracılığı ile belirlenmeli” dedi.

Önümüzden yürü derlerse hazırım

CHP Genel Başkanlığı’na aday olmak ile ilgili açıklama yapan Muharrem İnce, burada durduğunu ve önlerinden yürümesini isterlerse hazır olduğunu söyledi. Kendisinin imza toplama kampanyasının öncülüğünü yapmayacağını, ancak insanlar kendileri karar verip kurultayı toplayarak önlerinden yürümemi isterlerse burada hazır olduğunun altını çizdi.

Kendi imkanlarımla devam edeceğim

Muharrem İnce, kendisine yönelik unutulmaktan korkup korkmadığı ile ilgili soruyu yanıtlarken, unutturmayacağını, kendi imkanları ile derdini anlatmaya devam edeceğini söyledi.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık