Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Yeni dönem resmen başlıyor

Yeni dönem resmen başlıyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nın 24 Haziran seçiminin kesin sonuçlarını açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan ve milletvekillerin yemin tören programı da belli oldu.

 

Yemin töreni 9 Temmuz'da

Kesin sonuçların açıklamasından sonra ilk başkan olarak göreve başlayacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 9 Temmuz Pazartesi günü TBMM'de yemin edecek. Yemin töreninden sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tören düzenlenecek ve sistem geçilmiş olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan törenin ardından, Cumhurbaşkanı yardımcılarını ve 16 isimden oluşan kabineyi belirleyecek.

Milletvekilleri 7 Temmuz'da yemin edecek 

24 Haziran seçimlerin netleşmesi sonucunda milletvekilleri de 7 Temmuz Cumartesi günü TBMM'de yemin edecekler. Milletvekillerin yemin tören öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğen yeni seçilen vekillerine AK Parti grup toplantısında konuşacak. Grup toplantısının kapalı bölümünde ise TBMM başkan dayı ile AK Parti Grup Başkanı belirlenecek. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin törenini bir bölümünü izleyecek.

1 no'lu kararname yayınlanacak

TBMM'deki milletvekillerinin yeminlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan 8 Temmuz gününü kabine ve sistemle son detaylları inceleyerek son şeklini verecek. Cumhurbaşkanı bu çalışmaların ardından 9 Temmuz Pazartesi günü saat 16.00'da TBMM'de yemin etmiş olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yeminiyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi geçilmiş olacak ve hükümet resmen düşecek. Yeni sistemin devreye girmesiyle birlikte Cumhurbaşkanlığı 1 no.lu kararneme yayınlacak. Cumhurbaşkanlığı teşiklatı ile bakanlıklarla ilgili kararneme düzenlenecek.

Yeni sisteme geçiş nedeniyle tören düzenlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'deki yemin töreninin ardından ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret edecek. Ziyaret ardından Cumhurmaşkanlığı Külliyesi'nde yeni sisteme geçiş nedeniyle tören düzenlenecek. Külliye'deki törene yabancı devlet başkanlarının yanı sıra devlet protokolünün davet edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'deki törende halka seslenerek yeni sistemle ilgili mesajlar verecek. Erdoğan törenin ardından gaziler, şehit yakınları, sanat ve iş ve spor camiasından davetlilerede resepsiyon verecek.

Kabinede MHP'li milletvekilleri olacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'deki törenin ardından Cumhurbaşkanı yardımcıları ile Bakanlar Kurulu'nu açıklayacak. Erdoğan kabinesine kaç milletvekil alacağı belli olacak. Kabinede MHP'li milletvekillerin olup olmayacağı ise açıklamaların ardından netleşmiş olacak.

Cumhurbaşkanı 16 Bakan ile çalışacak

Yeni sistemin devreye girmesiyle devlet yapısı yeniden düzenlenmiş olacak. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine ve yeni sistem belirlemesi çalışmalarını yapacak ve Cumhurbaşkanı yardımcıları ve 16 bakan ile çalışacak. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde dört ofis, dokuz kurul ve sekiz başkanlık olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin sonra Azerbaycan ve KKTC'ye gidecek

Özellikle İnsan Kaynakları Ofisi, Finans Ofisi, Yatırım Ofisi ve Dijital Dönüşüm Ofisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın çalışma yaparak yeni projelere odaklanacaklar. Bu birimlerde görev alacak isimlerin kabinenin açıklanmasının ardından belli olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin açıklamalarının ardından 10 Temmuz Salı günü Azerbaycan ve KKTC'ye gidecek.

Editör:

Beğendim 2 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık