Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Yemeksepeti işçileri, haklarını istedi. Sanatçılar destek verdi, belediye konseri iptal ederek taktir topladı!

Yemeksepeti işçileri, haklarını istedi. Sanatçılar destek verdi, belediye konseri iptal ederek taktir topladı!

Yemeksepeti genel müdürlüğü önünde eylem yapan işçiler, 5 bin 500 lira net ücret taleplerini bir kez daha haykırdılar. Nakliyat-İş dayanışma amacıyla boykota yüzde 70 katılım olduğunu duyurdu.

Gazete Duvar konuyu şüyle duyurdu; 
Düşük ücret zammı teklifine ve esnaf kurye modeli dayatmasına karşı günlerdir iş bırakma eylemi yapan Yemeksepeti kuryeleri, 10 gündür alanlarda toplanarak, seslerini kamuoyuna duyurmaya çalışıyor. Kuryerler şirketin İstanbul Levent'teki genel müdürlük binası önünde eylem yaptı.

İŞÇİLER: HUKUKSUZ TUTANAKLARI YIRTIYORUZ

Genel müdürlük önünde sloganlar atarak Yemekspeti yönetimine çağrı yapan işçiler, mücadeleye devam edeceklerini vurguladı ve "Hukuksuz tutulan tutanakları yırtıyoruz" diye haykırdı ve tutanakları yırttı.

Öte yandan Sözcü Gazetesi'de şunları yayınladı;
Haluk Levent’ten Yemek Sepeti işçilerine baklavalı destek
Sanatçı Haluk Levent, Yemek Sepeti ve Banabi çalışanlarının grevlerinin 10. gününde şirketin genel merkezi önündeki eyleme katıldı. Levent, "Biliyorsunuz 7 yıldır nerede bir grev varsa oraya gider baklava götürürüm. Size de baklava getirdim" dedi. 
Yemek Sepeti ve Banabi çalışanlarının eylemleri 10. gününe ulaştı. Şirketin Genel Merkezi önünde yapılan eylemlere bugün Sanatçı Haluk Levent de katılarak destek verdi.
Levent, “Biliyorsunuz 7 yıldır nerede bir grev varsa oraya gider baklava götürürüm. Size de baklava getirdim. Umarım en kısa sürede sorunlarınız çözülür” dedi.

NAKLİYAT-İŞ: SİPARİŞLER YÜZDE 70 DÜŞTÜ

Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu da şirketin genel merkezi önünde yaptığı açıklamada, “Kamuoyunun duyarlılığı ve halkın tüketimden gelen örgütlü gücünü göstermesiyle Yemek Sepeti’nde tüm siparişler yüzde 70 oranında düşmüştür. Yemek Sepeti direnişçilerine destek veren tüm sanatçılarımıza, yazar ve aydınlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

SALMAN VE DEMİREL DE BOYKOT ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Oyuncu İlyas Salman, bir video ile işçilere destek mesajı iletmiş kamuoyuna da şu çağrıyı yapmıştı: “Pandemi sürecinde hepimizin imdadına yetişen Yemek Sepeti kuryeleri günlerdir mücadele veriyorlar. Ben de işçilerin yanındayım. Sizler de yer alın, Yemek Sepeti’nden sipariş vermeyin. İşçilere omuz verin.”
Benzer şekilde Oyuncu Füsun Demirel de işçilere destek mesajında “En zor koşullarda bile bizlere yemek ulaştırmaya çalışan kuryelerin haklı boykotlarının yanındayım. Yağmur çamur demeden direniyorlar, gelin hep beraber destekleyelim, onlar netice alıncaya kadar Yemek Sepeti’nden sipariş vermeyelim” demişti.

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ YEMEK SEPETİ SPONSORLUĞUNDAKİ HADİSE KONSERİNİ İPTAL ETTİ

Bu arada başka bir gelişme daha yaşandı. 
Birçok gazeteninde haberleştirdiği gibi  14 Şubat’ta Yemeksepeti sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan Beşiktaş Belediyesi Hadise Konseri belediye tarafından motor kurye işçileriyle dayanışma için iptal edildi. Bu hareket taktirle karşılandı!..
Yemeksepeti kuryeleri, düşük zam ve haklarını almak için protestolarına 5. günde de devam ediyor.
Şirketin İstanbul'daki genel merkez binası önünde, Ankara'da ve daha çeşitli illerde protestolar yapıldı.
Beşiktaş Belediyesi, işçilerle dayanışmak için Yemek Sepeti sponsorluğunda gerçekleşmesi planlanan Hadise konserini iptal ettiğini duyurdu.
Umut-Sen Örgütlenme Koordinatörü Başaran Aksu, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Polat'a teşekkür ederek, "Beşiktaş Belediyesi Yemek Sepeti sponsorluğunda yapılacak Hadise konserini çalışanlar haklarını alıncaya kadar iptal etti. Teşekkür ederiz bu dayanışma tavrına" ifadelerini kullandı

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık