Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Yardım dağıtımında başıbozukluk! Tırlardan yol kenarlarına saçıldı

Yardım dağıtımında başıbozukluk! Tırlardan yol kenarlarına saçıldı

Kahramanmaraş’ta 9 saat arayla meydana gelen iki farklı deprem 10 şehirde etkili oldu. Çok sayıda bina yıkıldı. Binlerce insan enkaz altında kaldı. Arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ederken, Türkiye'nin dört bir yanından da yardımlar toplanarak, deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere tırlarla yola çıktı. Edinilen bilgilere göre, son günlerde ise ülke genelinden depremzedelere gönderilen yardımların yol kenarlarına boşaltıldığını gösteren videolar gelmeye başladı. Özellikle sivil ve kişisel yardımların depremzedelere ulaşmasında kargaşa yaşandığı ortaya çıktı.

GÖREVLİLER ALMADI, YOL KENARINA DÖKTÜLER

Sosyal medyaya yansıyan görüntülere göre, depremin ardından özellikle sivil ve kişisel yöntemlerle bölgeye TIR’larla gönderilen yardım kolileri, yol kenarlarında gelişigüzel dağıtılmak durumunda kalındı.

Görüntülere yol kenarlarına saçılmış yardım malzemeleri yansıdı. Kahramanmaraş’ta vatandaşlar tarafından çekilen ve sosyal medya paylaşılan bir görüntüde şu ifadelere yer verildi:

"Arkadaşlar bireysel yardım götürürken mutlaka bir kurum veya STK ile koordineli olun. Bakın Elbistan’a bireysel götürülen ve ortalığa bırakılan yardımlar nasıl ziyan oluyor. Lütfen yardımlar konusunda kurumlar ve STK’lar ile organize ve iletişimde olun."

DEPREMZEDELER YOL KENARINDAN KIYAFET TOPLADI

Elbistan’da çekilen bir başka videoda ise, çadır kentin yanından geçen yolun kenarına bırakılan binlerce yardım kolisi yer aldı. Videoya depremzedelerin yol kenarına bırakılan kolilerden ihtiyaçlarını aldığı ve yardım dağıtımında ciddi sıkıntılar olduğu gözlendi. Sosyal medyada hızla yayılan görüntülere ise yardımsever vatandaşlar tepki gösterdi.

Kahramanmaraş’ta koordinasyonla görevli yetkililer ise, bireysel ve sivil yardım yapılmamasını ve vatandaşların yardımlarını resmi kurumlara yapmaları halinde yerine ulaşacağını belirtti.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık