Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Yangında hayvanlar için seferber oldular

Yangında hayvanlar için seferber oldular

Türkiye'nin orman yangınlarıyla savaşı aralıksız devam ediyor. Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde alevler gece saatlerinde, altı mahalleye sıçradı. Manavgat'ta dağlık ve etrafı tamamen ormanlık olan Kızıldağ Mahallesi'ndeki bütün evler ise tahliye edildi. Bölgedeki güneş enerjisi santralinin olduğu alan da alevler içerisinde kaldı. Milas'a bağlı Beyciler Mahallesi’nde başlayan orman yangını da Fesleğen, Gökbel, Çökertme ve Bozalan mahallelerindeki yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı.

Medyadan edinilen bilgilere göre; yangında hayvanlar için herkes seferber oldu. 

Haytap Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Manavgat ve Kozan'da yaralanan hayvanların tedavisi için harekete geçti. Yangın bölgelerinde sağ kalan hayvanları kurtarmak için çalışan HAYTAP, zarar gören hayvanların tedavisini üstlendiklerini duyurdu.

Yangında yaralandı, yanlarına geldi!

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangında yaralanan hayvanları arayan Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ekibini görünce koşarak yanlarına gelen yaralı köpeği alıp sahra çadırına götüren ekipten HAYTAP Aydın Temsilcisi Şenay Tekinbaş, "Geldi, 'Ben de hastayım, yandım, zarar gördüm' der gibi ayaklarımıza kapandı" dedi. Sahra hastanesine götürülüp, ilk müdahalesi yapılan köpeğe 'Ateş' adı koyuldu.

Yangın yaban hayatını da vurdu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde önceki gün 4 ayrı noktada başlayan orman yangını gece saatlerinde geniş bir alana yayıldı. Salihler, Baldırlar ve Sülekler mahallesi boşaltılırken, evlerini terk etmeyen 5 kişi son anda kurtarıldı. Saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan rüzgârın da etkisi ile alevlerin boyu 40 metreye ulaştı. 60 kilometrelik bir alanı etkieyen yangın, 34 mahalleyi etkiledi, 1200 hektarlık alanı kül etti.

Bu sırada ormanlık alandaki yaban hayatı da sarsıldı. Manavgat'da büyük bir kısmın kontrol altına alınan yangın, büyük bir habitata zarar verdi. Söndürülen arazide bir bukalemun ölmüş halde görüldü. Beyaz renkteki bukelemunun Akdeniz bukelamenu olduğu tahmin ediliyor.

Manavgat'taki yangından etkilenen hayvanlar için seferberlik

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangını sırasında yaralanan hayvanların tedavisi için çalışmalar devam ediyor. Tam teşekküllü hayvan ambulansı Canbulan, yaralı olarak kurtulan hayvanların bakım ve tedavisinde koordinasyonu sağlıyor.

Antalya’da yangın bölgesinde yaralı hayvanlar tedavi ediliyor

Yangında çok sayıda hayvanın ölmesi sonucu harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Tarımsal  Hizmetler Daire Başkanlığı Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğüne bağlı veteriner hekimler ile gönüllü veteriner ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürüyor. 

Civcivler muayene edildi

Veteriner hekimler Karaavca-Değirmenli köyünde yaptıkları incelemelerde yaralanan hayvanları tedavi ediyor.  Büyük-küçükbaş hayvan muayene ve tedavilerini yapan veteriner hekimler civcivlerinde muayeneleri hassas bir şekilde yaptı. Köylüler veteriner hekimlere teşekkür etti. 

Yanan kaplumbağa tedavi edildi

Kurtulan yaralı hayvanların hayata tutunmasına yardımcı olan Büyükşehir ekipleri yanan bir kaplumbağayı da tedavi etti. Kaplumbağanın yanan ayakları ilaçla temizlendikten sonra yanık merhemi ile tedavi edildi. Kaplumbağanın yangında hasar gören kabuğu da ilaçlanarak acısı dindirildi.

 

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık