Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Mart 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Uzmanlar harekete geçti! Korona gençler arasında sinsice yayılarak zatürreye yol açıyor

Uzmanlar harekete geçti! Korona gençler arasında sinsice yayılarak zatürreye yol açıyor

Corona virüsü pek çok ülkede yeniden hız kazanırken, hastalığın gençler arasında yayılması uzmanları harekete geçirdi. Güney Kore'de yapılan bir çalışma, corona virüsüne yakalanan her dört kişiden birinde zatürre geliştiğini ortaya koydu. Edinilen bilgilere göre; virüs, salgının ilk döneminde ileri yaş grubundaki kişiler arasında hızla yayılırken, son dönemde ise yaş aralığı giderek düştü. Uzmanlar durumun ciddiyetinin anlaşılması için uyarı üstüne uyarıda bulunuyor.

SEMPTOM GÖRÜNMEYENLER DE VAR

Bu kapsamda yürütülen çalışmalardan birine son olarak Güney Kore’de imza atıldı. Keimyung ve Yeungnam üniversitelerinin ortak yürüttüğü çalışmada, hastalığın gençler arasındaki yayılma hızı ve belirtiler mercek altına alındı.

18-39 yaş aralığındaki 315 corona virüsü hastasını inceleyen uzmanlar, bu kişilerin yüzde 26’sında zatürre geliştiğini tespit etti. Her 4 kişiden birine denk gelen bu gruptaki hastaların bazılarında semptom görülmediği belirtildi.

YÜZDE 2’SİNDE İLERİ DERECEDE

Hastaların yüzde 2’sinde zatürrenin ileri derecede seyrettiği ifade edilirken, bu kişilerin solunum cihazına bağlandığı vurgulandı. Araştırmacılar, çalışmanın detaylı sonuçlarını Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Bulaşıcı Hastalıklar Konferansı’nda paylaşacaklarını da duyurdu.

‘SAVUNMASIZLARIN RİSKİ ARTIYOR’

Dünya Sağlık Örgütü de gençler arasında artan vakalarla ilgili sık sık uyarılar yapıyor. DSÖ Batı Pasifik Bölge Direktörü Takeshi Kasai, corona virüsünün 20'li, 30'lu ve 40'lı yaşlardaki kişiler tarafından yayıldığını ve çoğunun hastalığa yakalandığından haberi olmadığını söyledi.

Kasai, “Bu, yaşlılar, uzun dönemli bakım alan insanlar, yoğun nüfuslu ve yetersiz hizmet alan yerlerde yaşayan kişiler gibi daha savumasızların hastalanma riskini artırıyor” dedi.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YEREL SEÇİMLERE DOĞRU!.. İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NU BEŞİKTAŞLILARA SORDUK!..

yukarı çık