Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Uluslararası basında gündem Türkiye

Uluslararası basında gündem Türkiye

Dünya, Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ediyor. T.C. İletişim Başkanlığı'nın raporlarında yer alan bilgilere göre Türkiye; İspanya, ABD ve Rus basınında yer aldı.

İşte, Türkiye'nin uluslararası basın yansımaları:

Erdoğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanı İle Yeniden İstanbul'da Görüştü

İspanya'nın Euro Press isimli yayın organında yer alan haberde; şu ifadelere yer verildi:

"Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayez el Sarrac ile bu pazar günü yeniden bir araya geldi.

Liderler, geçen 25 Temmuz günü aynı şehirde bir buluşma gerçekleştirdikten sonra Vahdettin Kçşkü'nde kapalı kapılar ardında iki saat boyunca görüştü.

Türkiye, Sarrac hükümetinin belli başlı savunucularından biri ve General Halife Hafter komutasındaki birliklerle çatışmasında hükümet güçlerini desteklemek için asker konuşlandırdı.

Trablus; Rusya, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin desteğini alan General Hafter'in komutasındaki askeri güçler tarafından dayatılan 14 aylık bir kuşatmaya geçenlerde son verdi. Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne sadık kuvvetler, kuşatmaya son vermek için Türkiye'den askeri destek aldı.

Türkiye'nin Akdeniz'deki Güç Gösterisi Sadece Gazla İlgili Bir Mesele Değil

ABD yayın organı Bloomberg'de yayımlanan haberde aşağıdaki ifadeler kullanıldı:

"Türkiye deniz yetki alanlarını oluştururken bir kez daha Batı'daki hasımlarıyla ihtilaf yaşıyor.

Uluslararası alanda dikkatler Doğu Akdeniz'deki doğal gaz rezervlerine ilişkin yarışa çevrilmiş durumda. Dünyanın en kalabalık denizlerinden birinde hak iddiasında bulunan tek ülke Türkiye değil. Kıbrıs, Mısır, Yunanistan ve İsrail de hak iddia ediyor. Bununla birlikte gerilimin kökleri çok daha derinlerde yatıyor.

Türk donanmasının genişlemesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupa, Rusya ve ABD'ye karşı koyabilen bölgesel bir Müslüman güç olarak ülkesinin çıkarlarını savunma arzusunun büyüklüğünü ortaya çıkardı.

Yerli üretim yeni gemiler ve denizaltılarla büyüyen donanma, diğer kıyı devletlerini şaşırtıp alarm durumuna geçirerek Erdoğan'ın ülke dışında başarıyla gücünü göstermesine katkı sağladı.

Kaliforniya merkezli Naval Postgraduate School Ulusal Güvenlik İlişkileri Bölümü Profesörlerinden Türkiye Deniz İlişkileri Uzmanı Ryan Gingeras, "Konunun özü çok daha duygu odaklı. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki en büyük güç olduğu ve buna göre muamele edilmesi fikrinden kaynaklanıyor. Etrafının düşmanlar ve hasımlar tarafından çevrildiğine dair bir algıya sahip ve kendini savunmak için güç kullanacaktır. Çünkü yapabilir." dedi.

Tersane sayısındaki artış yerli silah endüstrisinin büyümesinin bir parçası. Bu sayede, Türk yetkililerin ifadesiyle, şimdi daha çok ortaktan z,yade düşman olarak görülen Batılı tedarikçilerden "stratjik bağımsızlık" kazanılması amaçlanıyor.

Erdoğan, Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 için bir hedef koydu: Bütün silah ihtiyacının üretilip karşılanması. Bu pek gerçekleşebili görünmüyor. Ayrıca 750 milyar dolarlık sıkıntılı bir ekonominin mevcut iklimde büyük güç olma arzusunu sürdürüp sürdüremeyecepinden şüphe duymak için nedenler bulunuyor. Avrupa Birliği'de bölgedeki faaliyetlerden dolayı Türkiye'yi yaptırım uygulamakla tehdit ediyor.

Bunlara rağmen Türk ordusu Kuzey Suriye'de ilerleyerek kurulacak masada yer elde etti. Libya'da da Trablus hükümetine destek oldu ve iç savaşı lehine çevirdi.

Türk deniz filoları da şimdi Yunan ve Kıbrıs karasularında arama yapan sismik gemilere refakat ediyor.

Doğu Akdeniz... Türkiye: Oruç Reis Çalışmalarını Kararlı Bir Şekilde Sürdürüyor

Rusya'nın Agenzia NOVA isimli yayın kuruluşunda yer alan haberde, aşağıdaki ifadelere yer verildi:

"Türk gemisi Oruç Reis Doğu Akdeniz’de enerji arama çalışmalarını kararlı bir şekilde sürdürüyor. Bu yöndeki açıklama Türk Savunma Bakanlığı tarafından yapıldı. Bakanlığın Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Güçlü, kararlı ve muktedir. Deniz Kuvvetlerimize ait fırkateyn ve korvetler, Doğu Akdeniz’deki yetki alanlarımızda çalışmalarını sürdüren Oruç Reis araştırma gemisine refakat etme ve koruma görevini kararlılıkla sürdürüyor.” denildi. Ankara ayrıca “Bölgede hukuksuzluğa ve kabadayılığa izin verilmeyeceğini de” belirtti.

Editör: Beşiktaş Medya Grup

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık