Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Ülkeye demokrasi getirmek için çalışacağız

Ülkeye demokrasi getirmek için çalışacağız

CHP Parti Yönetimi olağanüstü toplanarak 24 Haziran seçimini değerlendirdi. Toplantıdan sonra kameralar karşısına geçen Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçim sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Öncelikle oy kullanan vatandaşlara teşekkür ederek sözlerine başlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu,  “Ülkede demokrasi olması için yola çıkan, kendi örgütlerimize teşekkür ediyorum. Yapılan tüm şantaj ve tehditlere rağmen görevlerini yerine getirdiler. OHAL vardı, baskılar vardı… Karşı taraf devletin tüm imkanlarını kullandı. Medyanın yüzde 95’i iktidarın kontrolü altındaydı. CHP gönüllüleri tüm zorluklara rağmen görevlerine devam ettiler. “

Seçimin kaybeden tarafı AKP

AKP’ye 7 puan kaybettirdiklerini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, “49 buçuk olan oylarını 42 buçuğa düşürdük. Dün tek adam olan, bugün topal ördek olur. Her istediğini yapamaz, çünkü biz parlamentonun itibarını koruyacağız. Türk milletinin demokrasiye ihtiyacı var, kavgadan uzak olmaya ihtiyacı var. Bunu halkın bize verdiği yetki sağlayacak. Duvarın bir kısmını yıkmayı başardık, geri kalan kısmını da yıkacağız. Bu ülkeye gerçek demokrasiyi getirmek için mücadele edeceğiz. Bu seçimde kaybeden taraf AKP’dir. Kazananı ise demokrasidir.”

Bütün renkler parlamentoda

İktidarın eskiden istediğinin iki partili parlamento olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu,  bütün renkleri parlamentoya taşımayı başardıklarını ifade ederek, yüzde 100 değil ama önemli bir kısmının parlamentoya girmesini sağladık. “dedi.

Demokrasiye inanmayan bir diktatörü tebrik etmem

Millet İttifakı’nı kurduklarını ve örgütlerinin sandıklara sahip çıktığını söyleyen Kılıçdaroğlu, uzun süredir milletvekili çıkaramadıkları 13 ilde vekil çıkardıklarını belirtti ve seçim sonuçlarında her şeyin olabileceğini fakat, demokraside hile olduğunu vurgulayarak, eşit şartlarda mücadele olmasının gerektiğini söyledi.

Bir basın mensubunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik edip etmediğini sorması üzerine cevap veren Kemal Kılıçdaroğlu, “Demokrasiye inanmayan, tek adam rejimini savunan bir diktatörün nesini tebrik edeceğim” şeklinde yanıtladı.

Muharrem İnce’nin CHP’den fazla oy almasını savunduk

Muharrem İnce ve parti içerisinde ortaya atılan istifa sözleri hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, en başından beri Muharrem İnce’nin CHP’den fazla oy almasını destekledik. Muharrem Bey niçin rozetini çıkararak bayrak rozeti taktı? Bütün çalışmalarında Muharrem İnce’yi destekledik ve performansını doğru bulduk. Eğer oy alamasa büyük sorun olurdu. Daha fazla oy alması gerekirdi. Kendi ifadesi ile beklentinin altında kaldı. Bir tarafa not edin, duvarın öbür kısmını da 9 ay sonra yıkacağız. Verdiğim üç konudaki yönergeler doğrultusunda çalışacaklar. Koltuk sevdalılarının bu partide hiçbir işi olamaz.”

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık