Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Mart 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Ülkemiz güçlü bir bölgesel aktör hâline geldi

Ülkemiz güçlü bir bölgesel aktör hâline geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu-Gelir İdaresi Başkanlığı Ataşehir Hizmet Binası Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, “Ülkemiz yakın tarihinde görülmedik ölçüde güçlü bir bölgesel aktör hâline geldi. Küresel güç değerlendirmelerinde ülkemizin konumu her geçen yıl yükseliyor. Şimdi büyük ve güçlü Türkiye hedefine her zaman olduğundan daha yakınız. Ülkemizi 2023'e sağ salim ulaştırdığımızda artık Türkiye'yi durdurulamaz bir güç hâline getirmiş olacağız” dedi.

T.C. Cumhurbaşkanlığı'ndan edinilen bilgilere göre, dünya ekonomisinin en önemli merkezlerinden biri olan İstanbul'un, açılışı yapılan bina ile konumunu daha da pekiştireceğine inandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgını sonrası Türkiye ile birlikte İstanbul'un da cazibesinin artacağını söyledi.

Yeni döneme hazırlık için vergi mekanizmalarının etkin ve hızlı işletilmesinin öngörülebilirliğin temel şartı olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin tüm kurum ve kuruluşlarıyla bir hukuk devleti olduğunu bu alanda da göstermekte kararlıyız. Ülkemize yönelik çifte standartları, ikiyüzlü tutumları, ön yargılı yaklaşımları hukuk devleti niteliğimizi güçlendirerek aşabiliriz. Yatırım yapmak, kazanç sağlamak, çalışmak, üretmek için çaba gösteren herkesin yanında olmak tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte temel görevimizdir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyüme rakamları başta olmak üzere pek çok konuda ülkeyle ilgili tahminlerin, hep fiili gerçekleşmelerin gerisinde kalmasının, potansiyelin zenginliği sayesinde olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: "Salgının dünya ekonomisinde çok ciddi küçülmeye yol açtığı bir dönemde Türkiye'nin olumlu yönde ayrışacağına inanıyoruz. Nitekim açıklanan her veri bu iddiamızı teyit ediyor. Ülkemizin sadece toparlanma değil, onun da ötesinde çok büyük bir sıçrama sürecinde olduğunu yavaş yavaş herkes kabul etmeye başladı. Ekonomimize kurulan tuzakları birer birer bozarak yolumuza devam ediyoruz. Son olarak 2018 ağustosunda maruz kaldığımız kur, faiz, enflasyon saldırısının önünü aldığımız tedbirler ve kurduğumuz mekanizmalarla kısa sürede kestik."

“EKONOMİ PROGRAMIMIZI AYNI KARARLILIKLA UYGULAMAYI SÜRDÜRÜYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın döneminin çalışmalarının ve emeklerinin karşılığının görülmesini sadece birkaç ay ötelediğini aktararak bu süreçte sanayiciden esnaf ve sanatkâra, çalışanlardan ihtiyaç sahibi vatandaşlara kadar toplumun her kesiminin yanında olduklarını söyledi.

Sosyal koruma kalkanı olarak adlandırdıkları destek programlarıyla doğrudan milletin cebine aktarılan kaynak tutarının 24 milyar lirayı geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteğinin süresini uzatarak salgın sonrası dönemde de çalışanlarımızın yanında yer almaya devam ediyoruz. Son olarak özellikle salgın kaynaklı bu kısa gecikme dışında ekonomi programımızı aynı kararlılıkla uygulamayı sürdürüyoruz. Küresel düzeyde yeniden düzenleneceği anlaşılan siyasi ve ekonomik yapı konusunda Türkiye gerçekten avantajlı bir yerde duruyor. Daha salgın dönemi bitmeden dünyanın dört bir yanından alternatif üretim ve tedarik kanalları için ülkemizdeki firmalarla temasa geçilmeye başlandı. Devlet olarak tüm kurumlarımız ve imkânlarımızla girişimcilerimizin, iş dünyamızın dinamizmini destekliyoruz."

“TÜRKİYE'NİN SALGIN SÜRECİNDEN HER ALANDA GÜÇLÜ ŞEKİLDE ÇIKMASI BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tabii özellikle de Türkiye'nin salgın sürecinden sağlıktan üretime kadar her alanda böylesine güçlü şekilde çıkması hemen birilerini rahatsız etti” diyerek şöyle konuştu: “Avrupa Birliğinin ekonomiden demokrasiye, şeffaflıktan altyapıya hiçbir alanda esamesi okunmayacak ülkelere kapılarını açarken Türkiye'yi dışarıda bırakması bu rahatsızlığın işaretidir. Ama ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye'nin demokraside ve ekonomide hedeflerine ulaşmasına engel olamayacaklar. Biz bir kaybedersek onların kaybı beş olacaktır, on olacaktır. Böylesine çarpık bir hesabın uzun müddet sürdürülebilmesi mümkün değildir. Özellikle turizmde, Türkiye'nin sağlık dâhil her alanda verebileceği hizmetlerle yarışabilecek bir başka millet tanımıyoruz. Elbette bu konuda daha ilkeli davranan ülkeler de var. Mesela İngiltere. Türkiye'yi karantinadan muaf tutarak attığı olumlu adımla her iki ülkenin de kazanacağı bir iklim tesis etti. Bu bakımdan Sayın Boris Johnson'a özellikle milletim adına teşekkür ediyorum. Avrupa başta olmak üzere, diğer ülkelerin de en kısa sürede aynı yaklaşımı benimseyeceklerini ümit ediyorum. Almanya da şu anda bu konuyla ilgili Dışişleri Bakanım ve Kültür Turizm Bakanımın da ziyareti sonrası onlar da bu konuyla ilgili olumlu adım atacaklarını açıkladılar, ifade ettiler."

“ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİMİZDE YILIN İLK YARISINDA 583 YENİ FABRİKA ÜRETİME GEÇTİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, firmaların önemli bir kısmının salgın döneminde de üretimlerine devam ettiklerini aktararak normalleşme takviminin genişlediği Haziran ayında her alanda oldukça güçlü bir canlanma yaşandığını belirtti ve şunları kaydetti: "Haziran’da sanayideki elektrik tüketimi Mayıs’a göre yüzde 36 daha fazla gerçekleşti. İmalat sanayisinde kapasite kullanım oranları 65,8'e kadar çıktı. Ekonomik güven endeksi 73,5 ve reel kesim güven endeksi 89,8 seviyesine geldi. Satın alma yöneticileri endeksi Haziran’da son 28 ayın zirvesi olan 53,9'a yükselerek ekonomik faaliyetlerdeki genişlemeyi teyit etti. Bu veriyle G-20 ülkelerinin tamamını geride bıraktık. Bir diğer önemli gösterge de müteşebbislik iştahını gösteren sanayi sicil verileridir. Bu yılın ilk yarısında sanayi siciline 7 bine yakın yeni işletme kaydoldu. Sadece Haziran ayında bin 421 yeni sanayi işletmesi kuruldu. Bu sayı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 91 daha fazladır. Yılın ilk altı ayında Kocaeli, Manisa Muradiye, Kütahya Seramik, Antalya Korkuteli Mermer İhtisas, Tekirdağ Marmara Ereğlisi, Hakkâri Yüksekova organize sanayi bölgeleri kuruldu."

Durmadan çalışmaya hızla, kararlılıkla devam ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böylece hem ülkemizde organize sanayi bölgesi sayısı 320'ye ulaştı hem de bu imkâna sahip olmayan ilimiz kalmadı. Organize sanayi bölgelerimizde yılın ilk yarısında 583 yeni fabrika üretime geçti. Bu fabrikalar için sanayicilerimiz 10 milyar liraya yakın yatırım harcaması yaptı. En çok teşvik belgesi de Haziran ayında düzenlendi. Yılın ilk ayında geçen seneye göre yüzde 14'lük bir artışla 84 milyar liralık sabit yatırım için teşvik belgesi düzenledik. Bu yatırımlar tamamlandığında 129 binin üzerinde vatandaşımıza yeni iş alanı ortaya çıkacak" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihracatı Haziran’da bir önceki aya göre yüzde 36, bir önceki yılın aynı ayına göre de yüzde 15,8 artırdıklarını belirterek, "Üstelik bu başarıları dünyanın büyük bölümünde salgının tüm hızıyla sürdüğü bir dönemde elde ettik. Dünya bu salgının üstesinden geldikçe ihracatçılarımızın önünde yeni pazarların açılacağını şimdiden görebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE YAPTIĞIMIZ HİZMETLERİ KESİNTİSİZ SÜRDÜRMEKTE KARARLIYIZ”

Enflasyonu 2018 Ekim'deki yüzde 25 seviyesinden geçen yılsonu itibarıyla yüzde 11,8 düzeyine kadar gerilettiklerini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda da yıllık yüzde 12,6 seviyesinde olan enflasyonu, en kısa sürede tek haneli rakamlara düşürmekte kararlıyız ve bunu da başaracağız" dedi.

İstanbul Borsası endeksinin 116 bin ile oldukça iyi bir performans gösterdiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Faizlerdeki düşüş, otomobilden konuta, tüm piyasalarda belirgin bir canlandırmayı da beraberinde getirdi. Bakın şu anda özellikle konut satışlarında ciddi bir patlama var. Otomotiv sektöründe ciddi bir patlama var. Sulamadan enerjiye, ulaşımdan sağlığa geniş bir alanda ardı ardına yaptığımız açılış törenleri de ülkemizin kalkınma mücadelesindeki azmin ifadeleridir. Önümüzde hizmete hazır hâle gelmiş eserleri tüm yaz ve sonbahar boyunca sürecek bir açılış takvimi var. Durmak yok yola devam. Bu parolayla ülkemize ve milletimize yaptığımız hizmetleri kesintisiz sürdürmekte kararlıyız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19 sebebiyle sembolik bir tören yaptıklarını, salgın olmasaydı şu anda salonun tıklım tıklım dolacağını dile getirdi. Bugün Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nin açılışını da sembolik bir törenle yaptıklarını, Kovid-19 salgını olmasaydı oraya da binlerce insanın geleceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanenin Anadolu yakası için bambaşka bir gösterge sebebi olduğunu söyledi.

Kısa bir süre önce de Sancaktepe'de bin 8 odalı bir hastane açılışı yaptıklarını, bunların ardı ardına devam ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün de Konya Ovası Sulaması 1. 2. ve 3. Kısım Sulamalarını hizmete aldıklarını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sular şırıl şırıl akıyordu. 'Su medeniyettir.' anlayışımızı Konya'nın kurak ovalarında sulamayla hayata geçirdik" dedi.

“TÜRKİYE'NİN ŞAHLANIŞINI DURDURAMAYACAKLAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "83 milyon her birimiz kendi içimize sımsıkı sarılacak ve çok çalışacağız ki ülke olarak hedeflerimize ulaşabilelim. Milletimin her bir ferdinde taşı sıksa suyunu çıkarak güç, azim ve kararlılık olduğunu biliyorum. İstiklalimize, istikbalimize, kazanımlarımıza sahip çıkmak için bu gücümüzü tam kapasite kullanmamızın gerektiği bir döneme giriyoruz. Geçmişte bu milleti ya birbirine düşürerek ya siyasi ve ekonomik krizlerle oyalayarak ya teröre boğarak önüne gelen fırsatlara yönelmesini önlemişlerdi. İnşallah bu defa başaramayacaklar. Tarihi tekerrür ettirmek amacıyla içeride ve dışarıda ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar bu defa Türkiye'nin şahlanışını durduramayacaklar."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin son 18 yıldaki istikrarlı yükselişi sayesinde Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılan hizmetlerin beş, on katının yapılabildiğini söyledi. Bu tabloyu bozmak için pek çok teşebbüste bulunulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Sokakları karıştırmaktan terör örgütlerini harekete geçirmeye, darbe teşebbüsünden ekonomimize tuzak kurmaya kadar her yolu denediler. Hamdolsun milletimiz özellikle son yedi yıldır bu amaca matuf yapılan tüm hamleleri boşa çıkardı. Biz de Allah'ın yardımı ve milletimizden aldığımız güçle Türkiye düşmanlarını birer birer tepeleyerek işte bugünlere kadar geldik. Ülkemiz yakın tarihinde görülmedik ölçüde güçlü bir bölgesel aktör hâline geldi. Küresel güç değerlendirmelerinde ülkemizin konumu her geçen yıl yükseliyor. Şimdi büyük ve güçlü Türkiye hedefine her zaman olduğundan daha yakınız. Ülkemizi 2023'e sağ salim ulaştırdığımızda artık Türkiye'yi durdurulamaz bir güç hâline getirmiş olacağız. İnşallah evlatlarımıza 2053 ve 2071 vizyonlarını rahatça hayata geçirebilecekleri bir ülkeyi miras olarak bırakacağız. Yeter ki birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkalım. Yeter ki ezanımızda, bayrağımızda, vatanımızda, devletimizde sembolleşen değerlerimizden taviz vermeyelim. Yeter ki 'Kim var?' diye seslenildiğinde sağına ve soluna bakmadan 'Ben varım.' diyebilecek bir gençlik yetiştirebilelim. Emin olun gerisi çok kolaydır."

Konuşmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir tablo hediye etti.

Binanın açılış kurdelesini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve diğer davetliler kesti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışın ardından yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu muhteşem güzel eser Başbakanlığım döneminde İstanbul Finans Merkezi olarak buraları ilan ettiğim zaman birileri buna inanmamıştı. Çok zaman kaybettik. Şimdi İstanbul Finans Merkezi’nin ilk tamamlanmış eserini bugün bu şekilde açıyoruz. Ardından da Merkez Bankası’ndan Ziraat Bankası’na diğer bankalara varıncaya kadar hepsi şu anda yükseliyorlar. Bunlar bittiği anda da bu bölge tamamıyla gerçekten dünyada nadide bir finans merkezi olarak dünyaya göz kırpacak. Burası çok ciddi bir çekim alanı hâline gelecek. Rabbim hayreylesin. İnşallah o günü de birlikte yaşamayı da bizlere nasip etsin."

Editör: Beşiktaş Medya Grup

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YEREL SEÇİMLERE DOĞRU!.. İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NU BEŞİKTAŞLILARA SORDUK!..

yukarı çık