Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Türkiye’nin sorunlarını çözmek namus borcumuz

Türkiye’nin sorunlarını çözmek namus borcumuz

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin 5 ana sorunu hakkında düzenlenen seçim bildirgesini açıklayarak, iktidara geldiklerinde bu sorunların hepsinin çözüme kavuşacağını ifade ederek, bu sorunları çözmenin hem Muharrem İnce’nin hem de kendisinin namus borcu olduğunu söyledi.

Eğitim, demokrasi, ekonomi, toplumsal barış ve dış politika olmak üzere bölümlere ayrılan seçim bildirgesini açıklayan Kılıçdaroğlu’nun katıldığı toplantıda, CHP cumhurbaşkanı seçiminde  ‘hepimizin cumhurbaşkanı’ ile milletvekili seçiminde de ‘millet için geliyoruz’ sloganlarının kullanılacağını da açıklandı.

Tarafsız ve bağımsız yargı

Kılıçdaroğlu, ‘hak, hukuk, adalet’ sorunlarının çözümleri hakkında yaptığı açıklamada, yargının tarafsız ve bağımsız olacağını, tek adam rejiminin son bularak, kuvvetler ayrılığının olacağını, medyanın özgürleştirilerek halkın gerçek bilgiye erişeceğini ve yeni Anayasa yazılarak ülkede demokrasinin sağlanacağını ifade etti.

Eğitimde adalet

Türkiye’deki eğitim ortamındaki adaletsiz düzene değinen Kılıçdaroğlu, okulların bütün gün olacağını, eğitimde fırsat eşitliği oluşturularak adaletsizliğin ortadan kalkacağını söylerken, öğrencilerin öğle yemeğinin ücretsiz olacağını, öğretmen maaşlarının artacağını ve her öğretmenin atanacağını, tüm sınavların ücretsiz yapılacağını, yurtlarda tek kişilik oda imkanları oluşturularak, yurtsuz öğrencinin kalmayacağını sözlerine ekledi.

Ekonomide adalet olacak

Türkiye’nin en temel sorunlarından biri olan ekonomide yapılacak çözümleri anlatan Kılıçdaroğlu, aile sigortasının yapılacağını, ihtiyacı olanlara aile maaşı verileceğini, yoksulluğun son bulacağını, asgari ücretin artacağını, emeklilere iki maaş ikramiye verileceğini, vergiler azalarak teşviklerin artacağını, girişimciye destek verilerek, çiftçinin üreteceğini ve esnafın satacağını söyledi.

Toplumda barış ve kardeşlik olacak

Türk toplumunda barış ve kardeşlik ortamının olacağını dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, ayrımcılığın biteceğini, ülkede güven ve demokrasi olacağını, inançlara saygı duyulacak, laiklik gelerek siyasi çıkarlar doğrultusunda dinin kullanılmayacağını, herkesin inancını özgürce yaşayacağını belirtti. Ayıca, nevrozun resmi tatil yapılacağını da bildirdi.

Türkiye’nin dış politikadaki yalnızlığına son

Tükiye’nin dış politikada yaşadığı sorunların son bulacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, tutarlı adımlar atılacağını, Türkiye’nin itibarının onarılarak komşularıyla yaşadığı gerginliğin son bulacağını, dış ticaretin gelişerek vatandaşın zenginleşeceğini, AB ile ilişkilerin normale döneceğini, Suriye ile ilgili sorunların çözüme kavuşarak sığınmacıların evlerine döneceklerini, yurtta ve dünyada barış ilkesinin özümsenerek Türkiye’nin içinde bulunduğu yalnızlığın biteceğini belirtti.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık