Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Türkiye’nin gönül sınırları, fiziki sınırlarının da ötesinde

Türkiye’nin gönül sınırları, fiziki sınırlarının da ötesinde

ABD’deki Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi’nin düzenlediği etkinliğe katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Türk ve Amerikalı Müslümanlara seslenen Erdoğan, senelerce Amerika’da yaşayan vatandaşların kurmuş oldukları sivil toplum örgütleri sayesinde Türk-Amerikan ilişkilerinin ilerlemesine katkıda bulunulduğunu belirtti. Öte yandan, Türk vatandaşı olmasa dahi, Türkiye’ye ve Türk Milletine duyduğu sevgi ile Türkiye’nin hakkını savunanlara da teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, omuz omuza vererek güzel çalışmalar gerçekleştireceklerine inandığını söyledi.

Türk vatandaşları dünyanın her yerinde

Türk vatandaşlarının dünyanın her yerinde bulunduğunu ve siyaset, bilim, ekonomi, spor, sanat ve kültür gibi pek çok alanda önemli işler gerçekleştirdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışındaki ülkelerde iş açarak o ülkelerin ekonomilerine de katkıda bulunduklarını söyledi.

Ayrıca, Türkiye’nin hem fiziki hem de gönül coğrafyası olduğunu dile getiren Erdoğan, “Türkiye’nin gönül sınırları, fiziki sınırlarının ötesindedir” dedi. Bu nedenle, “Coğrafi olarak bağlantımız olmamasına rağmen, Arakanlı ve Somalili kardeşlerimizin dertleri ile yakın olarak ilgileniyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer bir taraftan, ABD’deki Müslümanların da gönüllerinin sınırları aştığını dile getiren Erdoğan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi aracılığıyla ya da bireysel olarak iletişimde olduklarını bildirerek, tek millet, tek vatan, tek bayrak ve tek devlet olduğunu söyledi. Birleşmiş Milletler’in adaleti sağlayacak ise, bunu ancak bu şekilde yapabileceğimizi vurgulayan Erdoğan, BM’in bunu şimdiye kadar başaramadığını söyledi. “Suriye’deki sorunu çözemediler, halkı mücadelelerinde yalnız başına bıraktılar ancak, biz onları yalnız bırakmadık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malcolm X’in kızları ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 73. Genel Kurultayı’na katılmak için gittiği New York’ta, geçmişteki en etkili Siyahi Amerikalılar’dan biri, Müslüman siyasetçi, insan hakları savunucusu olan Malcolm X’in kızları Qabilah ve Ilyasah’ı kabul etti.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık