Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

18 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Türkiye'de felaket üstüne felaket! Sağanak, sel, yıldırım, dolu ve fırtına uyarısı!

Türkiye'de felaket üstüne felaket! Sağanak, sel, yıldırım, dolu ve fırtına uyarısı!

Türkiye'nin dört bir yanında etkili olan sağanak yağış pek çok şehirde seli de beraberinde getirdi. Ankara'da alt geçitleri su basarken, dereden taşan sulara karşı koyamayan ağaçlar köklerinden söküldü. Kastamonu son 3 senede 3. kez sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Birkaç gün önce hayatın felç olduğu Denizli'de ev ve iş yerlerini su basarken, Karabük'te de benzer görüntüler kaydedildi.

Birçok ilde sağanak sonrası sel meydana gelirken alarma geçen ekipler vatandaşları evlerinden tahliye ederken uyarılarını da peş peşe sıraladı. Sinop, Kastamonu, Amasya başta olmak üzere gelen görüntüler Türkiye’nin yaşadığı sel felaketlerini bir kez daha hatırlatırken bölgede ekipler teyakkuza geçmiş durumda.

16 İL İÇİN SARI KODLU ALARM!

Edinilen bilgilere göre; Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayınladığı güncel hava tahmin raporu ile uyarılarını peş peşe sıraladı. 16 il sarı kodlu uyarıda bulunan uzmanlar sağanak ve gök gürültülü yağışların hayatı olumsuz etkileyeceğini ifade ederken yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da dikkatli olunması yönünde çağrıda bulundu. Yağışlara rağmen hava sıcaklıkların yurdun iç kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz (Hatay hariç), İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir ve Muğla çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Burdur, Isparta, Aksaray, Konya, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Amasya, Tokat çevrelerinde yer yer kuvvetli, Kastamonu'nun kuzeyi, Sinop un çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

KASTAMONU’DA SEL TEHLİKESİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kırmızı kod uyarısı yapılan Kastamonu’da gece saatlerinden itibaren sağanak etkili olmaya devam ediyor.

AFAD'DAN ANKARA İÇİN YENİDEN SEL UYARISI

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ankara için ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve fırtına riskine karşı uyarılarda bulunarak, tedbirli olunmasını istedi. AFAD tarafından yağışla ilgili yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiler ve yapılan son değerlendirmelere göre, İç Ege, İç Anadolu'nun Kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz'de Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat! Bu kapsamda yağışların; İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkii; Sakarya, Isparta, Kayseri, Kırşehir ve Nevşehir çevreleri ile Konya'nın kuzey ve batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklenmektedir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını; taşkın riskine karşı dere yataklarından uzak durulması gerektiğini önemle hatırlatıyoruz" ifadeleri yer aldı.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olması bekleniyor) 19

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; öğle saatlerinde sonra iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor) 24

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 22

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 33

TREN HATTINDA ÇÖKME

Denizli'de sağanak yağış nedeniyle oluşan sel, şehirlerarası seferlerin yapıldığı tren hattında çökme ve rayların altında toprak boşalması medyana geldi. Durumu fark eden yurttaşlar, hareket halindeki treni durdurarak olası bir faciayı önledi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yaraların en kısa sürede sarılacağını söyledi.

İKİ KİŞİ KAYIP

Amasya'da pikniğe giden üç kişiden ikisi sel sularına kapılarak kayboldu. Merkeze bağlı Kızılkışlacık köyüne pikniğe giden Murat Ekşi, Zilal Şahin ve eşi Serkan Şahin, otomobille sel sularına kapıldı. Serkan Şahin, kendi imkanlarıyla araçtan kurtuldu, Murat Ekşi ve Zilal Şahin araçla birlikte kayboldu. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ve AFAD ekiplerince arama çalışması başlatıldı.Henüz kayıp kişilere ait bir ize rastlanmazken AFAD, jandarma, özel idare ve Samsun Emniyet Müdürlüğü su altı arama ekiplerince arama çalışmaları sürüyor.

İNEBOLU TAHLİYE EDİLİYOR

Kastamonu'da iki gündür süren yağışlar hayatı felç etti. İnebolu ilçe merkezinden geçen Söke Çayı'da su seviyesi yükseldi. AFAD'ın kırmızı kod uyarısı yapmasının ardından çayın etrafında bulunan bodrum ve giriş katta oturanların tahliyesine başlandı. İnebolu İlçe Emniyet Müdürlüğü ile zabıta ekipleri, araçlarla sık sık devriye atarak vatandaşları olumsuz hava koşullarına yönelik uyarıda bulunmaya devam ediyor. Ev ve iş yerlerini su basan vatandaşlar, ellerinde küreklerle suyu tahliye etmeye çalışırken, olumsuz hava koşulları sebebiyle oluşturulan kriz masası ile tüm kurumlar teyakkuza geçirildi. Şiddetli yağışlarla birlikte menfez köprüler zarar görürken bazı köylere de ulaşımın sağlanamıyor.

3 İLDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kastamonu'nun kuzeydoğusu ile Sinop ve Samsun için gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu. Üç ilin bazı ilçelerinde eğitime ara verilirken, yağışların öğle saatlerine kadar çok kuvvetli ve şiddetli görüleceği belirtildi. Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde sel riski nedeniyle giriş kat ile birinci katta oturanların üst katlara çıkması ya da evlerini boşaltmaları istendi. Samsun'da da sel sularına kapılan 1 kişi hayatını kaybetti.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık