Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

08 Mayıs 2024, Çarşamba

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Türkiye yönetilmiyor, savruluyor

Türkiye yönetilmiyor, savruluyor

Gündem hakkında CHP grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parlamentoda yeni dönemin başladığını dile getirerek, CHP’nin haksızlığa uğrayan herkesin yanında olacağını söyledi. Üçüncü havaalanında çalışan işçilerden 24’ünün hapiste olduğunu belirten Kılıçdaroğlu,  bu işçilerin sendika kurmayı isteyenlerin işten çıkarılmamasını, servis probleminin çözülmesini, yatakhanedeki tahtakurularının temizlenmesini, maaşların elden verilmemesini ve geçmişteki ücretlerinin de ödenmesini, iş cinayetlerinin durdurularak, kendilerine işçi kıyafeti verilmesini istediklerini ifade etti. Ayrıca, Cumartesi Annelerinin de aralarında olduğunu ekleyen Kılıçdaroğlu, toplandıkları için annelerin üzerine biber gazı sıkılmasını eleştirdi.

Türkiye ekonomik krizin içinde

Türkiye’nin ekonomik krizin içinde olduğunu vurgulayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tam olarak yansımasa da, 16 yıl öncede ekonomik krizle iktidar olmuşlardı, istedikleri kanunu çıkardılar ancak, yine ekonomik krizin eşiğinde olduğumuzu dile getirerek, tüm bunların yönetimden kaynaklandığını söyledi. Ekonomik krizin en büyük nedeninin ise, Türkiye’nin yönetilememesi olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, ülkenin savrulduğunu, yönetilseydi bugün bunları yaşamıyor olacağımızı ifade etti.

İktidar, tefecilere teslim oldu

İktidarın, tefecilere teslim olduğunu ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, önlerine gelene borçlandıklarını hatta, faizleri ödemek için de ayriyeten borçlandıklarını söyledi. Londra’ya, Berlin’e gidiyorlar, yeniden borç verilmesini istiyorlar. Her şey dolara bağlandı, TL ikinci sınıf para oldu. İhaleler, kiralar, her şey dolarla… Madem TL’ye dönmek istiyorsun, o zaman dolarla yapılan ihaleleri de TL’ye çevir, ama çeviremezsin. Neden?

3 ayda bir Türkiye’yi denetleyecek

Krizden işçinin, emeklinin, memnurun etkileneceğini dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, bu krizin yükünü halkın çekeceğini, ilerleyen günlerde tablonun daha net görüleceğini söyledi. Tefecilerin, bir danışmanlık firmasının Türkiye’yi 3 ayda bir denetlemesini istediklerini, artık Türkiye’ye güvenmediklerini ifade ettiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, onurun, gururun varsa, anlaşmayı iptal edersin diyerek, McKinsey ile ilgili 10 soru sordu:

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık