Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

18 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Türkiye yönetilmiyor, savruluyor

Türkiye yönetilmiyor, savruluyor

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 100 günlük eylem planı hakkında eleştirilerde bulundu. Açıklanan 100 günlük eylem planında, Türkiye’nin 5 sorununa da çözüm üretilmediğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, eğitim, ekonomi, demokrasi, dış politika ve toplumsal barış olmak üzere Türkiye’nin bu 5 sorununa odaklanması gerektiğini, sorunlara çözüm üretilmediğini, sorunların daha da derinleştiğini ve Türkiye’nin yöneltilmediğini, savrulduğunu söyledi. İşe Kemal Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 100 günlük eylem planı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde 400 projeyi kapsayan 100 günlük eylem planını açıkladı. Bu 100 günlük program dahilinde ulaşım, enerji, sanayi, ekonomi, şehircilik, ticaret, dış politika, savunma, sağlık, eğitim, teknoloji, turizm, sanat, spor gibi pek çok alandaki hedefleri belirtti. Orta vadeli programın Ağustos’un sonuna doğru duyurulacağını belirten Erdoğan, Kasım’ın sonuna kadar bunları tamamlamayı amaçladıklarını söyledi. Tamamlanacak proje sayısının 1000 olduğunu ancak, bu projelerden 400’ünü açıkladıklarını ifade etti.

Genelkurmay, MİT, Diyanet, MGK, Savunma Sanayi gibi kurumların dışındaki diğer kurumların ilgili bakanlıkların altında topladıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100 günlük eylem planlarını şu şekilde özetledi:

E-devlet sistemini etkinleştireceklerini, ülke genelinde tüm yapılanların takibinin sağlanması için bir sistemin cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulacağını ve 400 projeden 48’inin savunma sanayiine ait olduğunu söyledi.

Türkiye Uzay Ajansı’nı kuracaklarını söyleyen Erdoğan, savunma sanayi projelerinin tesliminin hızlandırıldığını bildirdi. SİHA ve İHA’lar geliştirilecek, lazer silah ve uydu fırlatma, roket ve füzeler gibi pek çok alanda projeler hayata geçirilecek.

Yargıda hedef sür uygulamasına yeni adli yılda geçileceğini, bu sayede yargılama ve soruşturmaların önceden duyurulacak zamanlarda tamamlanması sağlanacak. Çocuk istismarlarına yönelik cezai düzenlemeler yapılacak.

Emeklilik ile ilgili dünyanın en kolaylaştırıcı uygulamalarına sahip olduğumuzu söyleyen Erdoğan, sosyal güvenlik hizmeti kapsamında sağlık sigortası priminin vatandaşların gücüne göre ödediğini, ödeyemeyenlerin primlerini ise devletin üstlendiğini söyledi.

Emeklilere ikinci ikramiyelerinin ise, kurban bayramından önce ödeneceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadınlar, yaşlılar, çocuklar, öğrenciler, engelliler, işsizle, gaziler, şehitler öncelikli olmak üzere sosyal destek projelerini uyguladıklarını ifade etti.

Kırsal kalkınma kapsamında 7 projeye 710 TL destek verildiğini, Ziraat Bankası’ndan üreticilere 50 bin koyun verildiğini, 8 bin 300 hektar alanın sulanmaya açıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 bin 500 kişiye ek istihdam sağlandığını açıkladı.

Kentsel dönüşüm projelerinin devam ettiğini, binaların iyi ve uygun fiyatlı olduğunu, mavi bayraklı plajların sayısının arttığını, çevre düzeni ve kıyı kenar çizgilerinin tespitleri ile ilgili çalışmaların tamamlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesini anlattı. Kanal İstanbul projesi kapsamında taşınmaz devirlerini tamamlayacak ve imar planlarını onaya sunduklarını açıklayarak, 22 milyon metre kare arazinin TOKİ’ye devredileceğini ve Kanal İstanbul’un iki tarafında da butik şehir kurulacağını söyledi.

Üçüncü havalimanı bittikten sonra, 29 Ekim’de Atatürk Havalimanı’nı oraya taşıyacaklarını ve en kısa zamanda bu alanda Türkiye’nin en büyü millet bahçesinin kurulacağını açıkladı.

Emlak Bankası’nın yeniden faaliyete geçireceklerini ve Atatürk Kültür Merkezi sahasının da millet bahçesi yapılacağını söyleyen Erdoğan, dış politikada dünyadaki diplomatik misyonlarının sayısını 240 çıkarıldığını sözlerine ekledi. Ayrıca, 100 gün içerisinde Musul ve Basra konsolosluklarının tekrar faaliyete geçirileceğini de duyurdu.

Erdoğan, Türkiye’ye 530  hidroelektrik santralinin kazandırıldığını ve buna nükleer enerjiyi ekledikleri Akkuyu inşasınında devam ettiğini bildirerek, spor ve sanat alanındaki projelerinden bahsetti. Spor tesislerinin, lisanslı sporcu sayısının, spor kulübü sayısının yapılan yatırımlarla arttığını söyleyerek, okullarda sporun yaygınlaşması için 1 milyon çocuğu incelediklerini açıkladı.

Kamunun mali kaynakları ile Hazine ve Maliye Bakanlığının tek bir çatı altında toplandığını belirten Erdoğan, kişi başı milli gelirin 11 bin dolara yükseldiğini söyledi. Vatandaşlara dövizlerini TL’ye dönüştürmeleri için seslenen Erdoğan, yerli ve milli direnişi tüm dünyaya göstermelerini istedi. Ayrıca, Çin piyasasına yöneldiğimizi söyleyerek, tahvil ihracını ilk kez Çin yuanı üzerinden yaptıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünyanın en büyük gücü durumuna gelmiş olan Çin’in turizm pazarındaki yerini artırmak için eylem planı hazırladıklarını ve turizmde yeni pazarlara yönelineceğini  bildirdi. İstanbul’da kültürel mirasın korunması için 14 projenin tamamlanacağını ve Göbeklitepe’nin de ziyarete açılacağını söyledi.

Okullara yapılan yatırımın arttığını ve ülke çağında 20 bin sözleşmeli öğretmenin atanacağını bildiren Erdoğan, 700 okulun kent güvenlik sistemine entegre olacağını ve her okula en az bir polis memurunu görevlendirileceğini söyledi.

Bedelli kanununu imzaladığını ve kanunun uygulanması hakkındaki sürecin yürütüldüğünü de belirten Erdoğan, sağlık alanında daha iyi hizmet verebilmek için hastanelerde yatak  ve ambulans sayısını arttırdıklarını, 540 kişiyi işe başlatarak, 500 yeni hastalığı hizmete sokarak, yoğun bakımlardaki yoğunluğu gidermeyi amaçladıklarını söyledi.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık