Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Nisan 2024, Pazartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Türkiye ve Yunanistan'ın ordu güçlerini kıyasladılar

Türkiye ve Yunanistan'ın ordu güçlerini kıyasladılar

Türkiye'nin geçen hafta İsveç'in NATO üyeliğine yeşil ışık yakmasından sonra ABD'nin Türkiyeye F-16 ve Yunanistan'a da 40 adet F-35 satışına onay vermesinden sonra gündem değişti. Edinilen bilgilere göre; son dönemde ilişkilerde normalleşme adımlarının atıldığı Ankara-Atina hattında yaşanan bu gelişme ile birlikte Yunan medyası iki ülkenin silah sistemlerini mercek altına aldı.

"ABD'LİLERİN ARZU ETTİĞİ DENGE" VURGUSU

Yunanistan'ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini, 2030 yılında iki ülkenin savaş uçağı, gemi, denizaltı ve İHA gibi araçlarının beklenen sayısını bir grafikle anlattı. Kathimerini'nin haberinde, "Bugün sunulan verilerden bazı genel sonuçlar ve bazı spesifik eğilimler ortaya çıkmaktadır. Her şeyden önce, savaş uçakları alanında hava üstünlüğü açısından Hava Kuvvetleri, Türk Hava Kuvvetleri'nin birkaç adım önünde görünüyor" denildi.

(Yunan medyasında yer alan haberde Türkiye ile Yunanistan arasındaki 2030 beklentileri mercek altına alındı. Grafikte mavi ve kırmızı renkli alanlarda mevcut araç sayısı gözükürken siyah çemberlerde ise 2030'da beklenen seviye gözler önüne seriliyor.)

Haberde ayrıca, "Buna karşılık, mevcut Türk hava kuvvetleri neredeyse sadece F-16'lardan (ve bazı eski Phantom'lardan) oluşmaktadır ve mevcut uçakların iyileştirilmesi ve yaklaşık 900 füze de dahil olmak üzere yeni uçakların satın alınması paketine olumlu bir yanıt beklemektedir. Bu gelişme Amerikalıların arzu ettiği dengeyi, yani Yunanistan'ın hava üstünlüğü alanında Türkiye'den teknolojik olarak bir adım önde olmasını sağlayacaktır" ifadesi kullanıldı.

İHA-SİHA'LARDA TÜRKİYE ÖNDE

Haberde, Türkiye'nin insansız hava araçları alanında ise Yunanistan'dan açık ara önde olduğuna vurgu yapıldı. Türkiye'nin son yıllarda İHA-SİHA konusunda bir güç haline geldiğine dikkat çekilirken Türkiye'de üretilen insansız hava araçlarının Polonya, Ukrayna, Arnavutluk, Azerbaycan, Libya, Somali, Suudi Arabistan ve Pakistan gibi ülkeler tarafından kullanıldığına vurgu yapıldı.

İnsansız hava araçları kategorisinde Yunanistan hükümetinin çok yavaş adımlar atması da eleştirildi. 

DENİZ GÜCÜNDE MAKAS AÇILIYOR

Öte yandan donanma bazında da Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı gerileme yaşadığına dikkat çekildi. Yunan donanmasındaki gemilerin özellikle yaşlandığına vurgu yapılırken, Yunanistan'ın gemi üretimi kapasitesinin ise düşük olduğu belirtildi. 

Haberde, "Türkiye, yerli üretim gemilerle gemi inşa kabiliyetini önemli ölçüde artırdı. Türk donanması İstif sınıfının ilk fırkateynini teslim aldı ve 2030 yılına kadar komşu ülkenin tersaneleri üç tane daha teslim etmiş olacak. Ankara için bir avantaj da İstif'in birim başına 350 milyon euroyu aşmayan inşa maliyetidir" ifadesi kullanıldı. Türkiye'nin bir dizi korvet sınıfı gemi satın aldığı da hatırlatılırken, Yunanistan'ın çok sayıda gemiye ihtiyacı olduğu aktarıldı. Kathimerini'deki haberde Yunan hükümetinin bu konuda 2030 yılına kadar harekete geçmesi gerektiğine de vurgu yapıldı. 

Denizaltı konusunda ise Türkiye'nin insansız denizaltı ve su üstü gemileri alanında lider konumda olduğu belirtilirken Yunanistan'da da gelecek yıllarda bu tip projeler için planların yapılabileceği kaydedildi.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık