Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Türkiye ve Fransa’dan ortak hareket kararı

Türkiye ve Fransa’dan ortak hareket kararı

Fransa’nın başkenti Paris’te Fransa Maliye Bakanı Bruna Le Marie ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın bugün gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye’nin ekonomik durumu ve olası işbirlikleri hakkında görüşüldü. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Albayrak, ABD’nin uyguladığı gümrük vergileri hakkında Fransa ile Türkiye’nin ortak hareket etmeye karar verdiğini açıkladı. Gelecek yıllarda Türkiye’nin ekonomik alanda büyük bir dönüşüm yaşayacağını belirten Albayrak, Fransa ziyaretinin çok iyi geçtiğini ve yapılan görüşmelerden de verimli sonuçlar alındığını söyledi.

Hem küresel ticareti hem de bölgesel ticareti destekleyici adımlar üzerinde konuşulduğunu ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, ABD’nin aldığı kararlar nedeni ile müttefikler içinde yalnızlaşmaya doğru gittiğini dile getirdi. ABD’nin sadece kendi çıkarları doğrultusunda uyguladığı kararlara yönelik ortak hareket etmek kararının herkesin yararına olduğunun altını çizerek, Doların dünya genelindeki ticarette artık güvenilirliğini kaybettiğini ve Euro ile ticaretin ilerlemesinin önem kazanmaya başladığını sözlerine ekledi.

Ortak akıl ile hareket edilecek

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Marie ile Dünya Ticaret Örgütü kapsamında da ortak adım atma hakkında da konuştuklarını söyleyen Berat Albayrak, müttefik olarak Fransa ile Türkiye’nin ortak hareket etmeye karar verdiğini açıkladı. AB ve Euro ile gerçekleştirilen ticaretin artmasının yanında tarım, teknoloji ve savunma sanayi alanlarında da ortaklığın geliştirilmesi hakkında görüşüldüğünü anlatan Albayrak, son dönemde Türkiye ile  AB ilişkilerinin öneminin arttığını da sözlerine ekledi.

Ayrıca Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Marie, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile, gerçekleştirilen görüşme hakkında kısaca bilgilendirme yaptı.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık