Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Türkiye ve dünya gündeminde neler oluyor?

Türkiye ve dünya gündeminde neler oluyor?

T.C. İletişim Başkanlığı'nın 5 Eylül raporundan edinilen bilgilere göre; Türkiye ve dünya gündeminde öne çıkanlar ile Kovid-19 salgınında yaşanan son gelişmeleri sizler için derledik...

Türkiye

- Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe operasyonlarıyla 320 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdi.

Milli Savunma Bakanlığından  yapılan açıklamaya göre, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kaplan Operasyonu'nda arama-tarama faaliyetleri tamamlandı.  Haftanin'de 16 Haziran'da başlatılan Pençe-Kaplan Operasyonu da planlandığı gibi başarıyla sürerken havadan ve karadan operasyonlarla terör örgütü PKK’ya büyük kayıplar verdiren kahraman komandolar, hava hücum operasyonlarıyla intikal ettikleri operasyon bölgesinde de yoğun arama-tarama faaliyetleri icra etti.

- Türkiye ve KKTC tarafından 6-10 Eylül'de "Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası Tatbikatı" yapılacak.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarınca 6-10 Eylül'de gerçekleştirilecek tatbikat, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde icra edilecek.

- Bilişim Vadisi'nde 100 milyon liralık girişim sermayesi yatırım fonu kuruluyor.

Vakıf Katılım, Albaraka Türk ve Bilişim Vadisi ortaklığında 100 milyon lira sermayeli "Girişim Sermayesi Yatırım Fonu" kurulması için imzalar atıldı.

Avrupa

- Belaruslu muhalif lider Svetlana Tikhanovskaya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) ülkesine uluslararası gözlemci misyonu göndermesi çağrısında bulundu.

BMGK'nin gayriresmi ''Aria Formülü'' oturumuna Litvanya'nın başkenti Vilnius'tan video konferans yoluyla katılan Tikhanovskaya, BM'den Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'yu ve güvenlik güçlerinin protestoculara yönelik orantısız güç kullanımını kınamasını istedi.

Orta Doğu

- İsrail normalleşme anlaşmasına rağmen BAE'nin F-35'e sahip olmasına karşı.

İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri ile normalleşme anlaşmasına varmasına rağmen bu ülkenin ABD'den F-35 savaş uçağı talebine karşı çıkarken, Abu Dabi yönetimi ise İsrail'i ikna etmenin yollarını arıyor.

- İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yabancı basının ve "düşmanların" yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle İran'da tüm faaliyetlerin durmasını ve ülkeyi karıştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Başkent Tahran'daki Koronavirüsle Ulusal Mücadele Kurulu toplantısının ardından konuşan Ruhani, salgınla mücadeleye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yabancı basının her şeyin kapatılması yönünde haberler geçtiğini ve "hükümetin halkın canını düşünmediği" şeklinde propaganda yaptığını dile getiren Ruhani, "Düşmanlar, koronavirüs bahanesiyle ülkeyi kapatmamızı istiyordu. Bu şekilde ülkeyi karıştırmayı hedefliyorlardı. Onlar fabrikaları kapatın çünkü virüs tehlikeli diyordu ancak biz 10 kişinin çalıştığı fabrikaları bile sağlık kurallarına uyarak açtık." İfadelerini kullandı.

Asya

- İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Hindistan güvenlik güçlerinin, Cammu Keşmir'de uluslararası yasaları ihlal ettiğini bildirdi.

HRW'den yapılan açıklamada, Hindistan güvenlik güçlerinin Cammu Keşmir'de protesto düzenleyenleri kontrol etmek amacıyla silah kullanarak bu kişileri "sakat bıraktığı, kör ettiği ve öldürdüğü" belirtildi. HRW Güney Asya Direktörü Meenakşi Ganguly, Hint yetkililerin, güvenlik güçlerinin Keşmir'de protestocuları silah kullanarak dağıtmaya çalışmasının, uluslararası standart ve yasaların çiğnenmesi anlamına geleceğini fark etmesi gerektiğini söyledi.

Keşmir'de 2010'da düzenlenen protestolar sırasında 120 kişinin hayatını kaybettiğine işaret edilen açıklamada, 2015-2017 yıllarında 17 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Açıklamada, 2016-2019 yıllarında 139 kişinin güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu kör olduğu ve 2016-2017 yıllarında 6 bin 221 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Kovid-19

- Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında tespit edilen vaka sayısı, dünya genelinde 26 milyon 817 bine yaklaştı.

Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, dünya genelinde virüs nedeniyle 879 bin 369 kişi öldü.

Editör: Beşiktaş Medya Grup

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık