Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Türkiye ile dünyada öne çıkanlar ve Kovid-19

Türkiye ile dünyada öne çıkanlar ve Kovid-19

T.C. İLetişim Bakanlığı'nın gündem raporundan edinilen bilgilere göre; Türkiye'de, dünyada öne çıkanları ve Kovid-19 salgını hakkındaki son verileri sizler için derledik...

Türkiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzonspor Futbol Kulübü Başkanı Ağaoğlu ile yönetici teknik heyet ve futbolcularını kabul etti.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, "KPSS ve diğer sınavlarımızda Kovid-19 pandemi önlemlerini uygulamaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı. Aygün, Kovid-19 ile ilgili durumu olan adayların HES kodlarından belirleneceğini ve sınav merkezlerinde hazırlanan ayrı salonlarda sınava alınacaklarnı belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Ankara'nın Nallıhan ilçesinde çıkan orman yangınının büyük ölçüde kontrol altına alındığını açıkladı.

Terörle Mücadele

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan evlatları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eyleminde bir yıl geride kaldı.

Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde arama tarama faaliyeti icra eden Kahraman Komandolarımız; bölücü terör örgütü PKK'ya ait; 9 adet EYP düzeneği ve 3 adet M14 antipersonel mayını ele geçirdi. Ele geçirilen mayın ve EYP düzenekleri METİ Timimizce kontrollü bir şekilde imha edildi.

FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki mensuplarına "mahrem imamlık" yaptığı öne sürülen şüphelilere yönelik İzmir merkezli 28 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 30 şüpheliden 8'i tutuklandı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kardeşi Kutbettin Gülen'e "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan verilen hapis cezasını onadı.

Ortadoğu ve Doğu Akdeniz

Libya ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter milislerinin ateşkes ihlal ederek, Sirte'nin batısındaki ordu birliklerine 6 Grad füzesiyle saldırdığını açıkladı.

Libya ordusunun, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçleri lideri Hafter'e bağlı milislerden kurtardığı Terhune şehrinde bir toplu mezar daha ortaya çıkarıldı.

Lübnan'ın Berlin Büyükelçisi Mustafa Edib, ülkenin siyaset tarihinde nadir görülen, çok kısa sürede parlamentodaki grupların salt çoğunluğunun destekleriyle hükümeti kurma görevi aldı. Lübnan'da hükümeti kurmakla görevlendirilen Mustafa Edib, Meclis Başkanı Nebih Berri'nin yanı sıra eski başbakanlar ve siyasi partilerin liderleriyle bir araya gelerek iştarelerde bulundu.

Suudi Arabistan, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında yapılacak uçuşlarda hava sahasının kullanılmasına izin verdiğini duyurdu.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD'nin ülkesine yönelik ekonomik yaptırımlarının halkın geçimini zora soktuğunu söyledi.

Amerika

ABD'de son günlerde ırkçılık karşıtı protestoların şiddet eylemlerine dönüştüğü Wisconsin'in Kenosha kenti, Trump'ın ziyaretinin ardından yeniden gösterilere sahne oldu.

ABD'de emniyet mensuplarınca sırtından vurulan siyahi Blake'e yönelik polis şiddetine karşı protestolarda bir kişinin göstericilere silahını çekmesi sonucu Leon bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Avrupa

Balkan ülkesi Karadağ'da hafta sonu yapılan genel seçimin ardından Müslüman Boşnaklara yönelik provakasyonlar sürerken, bu kez de Pljevlja (Taşlıca) şehrindeki İslam Birliği binası hedef alındı. Binanın camları kimliği bilinmeyen kişilerce kırılırken, içeri atılan bir kağıdın üzerinde şehirdeki Müslüman Boşnaklara yönelik tehditkar ifadeler yer aldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te Ocak 2015'te Charlie Hebdo dergisine ve Yahudi marketine düzenlenen, 17 kişinin hayatını kaybettiği saldırılara ilişkin dava başladı. Davanın 10 Kasım'da karara bağlanması bekleniyor.

Kovid-19

Dünya genelinde yeni tip Koronavirüs bulaşan kişi sayısı 25 milyon 943 bini, iyileşenlerin sayısı 18 milyon 229 bini aştı, salgında bugüne kadar 862 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

ABD'de yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 1136 artarak 188 bin 961'e çıktı.

Editör: Beşiktaş Medya Grup

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık