Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Türkiye coronaya karşı en güvenli ülkeler arasında kaçıncı oldu

Türkiye coronaya karşı en güvenli ülkeler arasında kaçıncı oldu

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes’un düşünce kuruluşu DVK Global’in verilerini aktardığı corona virüsü güvenlik listesine göre, Türkiye corona virüsüne karşı en güvenli 40 ülke arasında bulunuyor. Sözcü'den edinilen bilgilere göre; DKV Global’in oluşturduğu liste, ülkelerin aşı geliştirme kapasitesi, sağlık sektörünün gücü ve ekonomik kırılganlık gibi verileri kullanarak oluşturulan güvenlik puanına dayanıyor.

Oluşturulan listeye göre Türkiye, güvenli ülkelerin arasında 36. sırada yer aldı. Çeşitli kurumlardan açıklanan veriler, yapay zekanın da kullanıldığı bir metotla uzmanlar tarafından analiz edildi.

Örnek ülke Almanya

En güvenli ülkeler sıralamasının zirvesinde İsrail yer aldı. Almanya ve Güney Kore de listenin üst sıralarında bulunuyor. Almanya aynı zamanda salgında en iyi devlet desteğine ve en etkili tedavi imkanlarına sahip ülkeler listesinde zirvede yer aldı.

Türkiye ise düzenlenen pandemi listelerinde en güvenli ülkeler kısmında 36. sırada yer aldı. Ancak en iyi devlet desteğine sahip ilk 15 ve tedavide en etkili ilk 10 ülke arasına giremedi.

En riskli ülke İtalya

 

Corona virüsü salgınının başlangıç noktası olan Çin'in en güvenli 5. ülke olması dikkat çekti. En riskli ülke listesinde ilk sırayı İtalya alırken, onu ABD ve Birleşik Krallık takip etti. Şu anda Avrupa'da salgından en çok etkilenen ülke olan İspanya ise 4. konumda.

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık