Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Türkiye, çıkarları için Esad ile görüşmeli

Türkiye, çıkarları için Esad ile görüşmeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hande Fırat’ın sunduğu CNN TÜRK’te yayınlanan “Gece Görüşü” adı programa konuk oldu. Programda gündem hakkında önemli açıklamalar yapan Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin ekonomik durumuyla ilgili kamudaki tasarruftan bahsederek krizin önüne geçilmesi için ciddi önlemlerin alınmamış olmasını dile getirdi.

Türkiye’nin yapması gereken iki şey var

İdlib sorunu hakkında Türkiye’nin yapması gereken iki şey olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, birincisinin Esad rejimi ile düşmanlığa son vererek İdlib’deki problemin çözümü için temaslarda bulunulması gerektiğini ifade ederek, Suriye’nin bütünlüğünün toprak yönünde çok önemli olduğunu belirtti. Esad’ın iç savaşı kazanmış olmasını ABD ve dünyanın da kabul ettiğini, bu nedenle Türkiye’ninde İdlib probleminin kendi çıkarlarına yönelik olumlu sonuçlanması için Esad ile görüşme yapılmasının yararlı olacağını söyledi.

Yapılması gereken ikinci şeyin ise, Rusya’ya, İran’a ve ABD’ye olabilecek bir göçün, Türkiye açısından oluşturacağı tehlikelerin anlatılmasının gerektiğini vurguladı.

Ekonomik krizin önüne geçilmesi için ciddi adımlar atılmadı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye’de ekonomik krizin önlenmesi için şimdiye kadar ciddi adımlar atılmadığını ve önlemler alınmadığını belirterek, saydıkları 13 maddelik tedbirlerin dikkate alınmadığını ifade etti. Ayrıca kamu alanındaki israfın önlenmesi gerektiğini vurgulayarak örnek olarak Arjantin’deki düzenlenen G20 toplantısı için Endonezya İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı’nın ülkesinden İstanbul’a THY uçağı ile aktarmalı gelerek THY uçağı ile gidip, THY uçağı ile döndüğünü anlattı. Ancak, Türkiye’deki Bakan’ın aynı toplantıya THY yerine devletin özel uçağı ile gittiğini, dönüşte Endonezyalı bakanı uçağa davet etmesinin güzel bir şey olduğunu ancak, Endonezya’nın ekonomisinin Türkiye ekonomisinden daha iyi olduğunu belirterek, Endonezyalı Bakan gibi onun neden THY ile gitmediğini sorguladı.

MHP ve AKP karşılaşacakları tablodan korkuyorlar

MHP ve AKP’nin yerel seçimlerde de işbirliğinde bulunmaları hakkında yorum yapan Kılıçdaroğlu, yerel seçim sonuçlarından sonra karşılaşacakları tablodan korktukları için işbirliğin yaptıklarını ileri sürdü.

Öte yandan, belediye başkanı seçilecek kişinin tüm bölge halkına hizmet vereceğini ve tüm bölgenin belediye başkanı olacağını belirten Kılıçdaroğlu, kendisine oy veren ve vermeyene eşit şekilde hizmet verecektir diyerek, CHP’nin belediyelerinin bulunduğu her yerde bu ilkeler doğrultusunda hareket edildiğini ifade etti.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık